Veste bună pentru zeci de mii de asistenți medicali

Peste 59.000 de absolvenţi ai cursurilor de învăţământ postliceal, care au obţinut diploma de asistenţi medicali generalişti înainte de anul 2010, pot obţine recunoaşterea calificărilor profesionale în spaţiul european în urma absolvirii unui curs de revalorizare a diplomei pe durata de 1 an.

VEZI ȘI: OPORTUNITATE pentru studenții la Medicină. Stagiu în Franța, la un spital din Paris

Ministerul Sănătăţii, Ordinul Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România şi Ministerul Educaţiei Naţionale au obţinut, după o serie de negocieri cu reprezentanţii Comisiei Europene, revizuirea Directivei 2005/36/CE privind recunoaşterea calificărilor profesionale.

În urma acestui demers, România va avea dreptul de a implementa un program de revalorizare, care are ca scop perfecţionarea formării anterioare a asistenţilor medicali în vederea dobândirii unei formări conforme criteriilor minime prevăzute de directiva europeană.

CITEȘTE ȘI: Subiectul care ar putea să bată SCANDALUL Mircea Băsescu-Bercea Mondial

În acest fel, diplomele profesionale obţinute de către asistenţii medicali înainte de anul 2010 vor fi recunoscute în statele membre, fără ca aceştia să mai fie supuşi altor teste teoretice sau stagii de adaptare în ţările unde doresc să profeseze.

Menţionăm că, în urma acestor măsuri, studiile postliceale dobândite nu vor fi echivalate cu studiile universitare.
Asistenţii medicali generalişti care doresc să beneficieze de noile măsuri se pot adresa şcolilor postliceale de stat care vor fi acreditate de MEN pentru derularea cursurilor de revalorizare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel