Veste bună pentru cei care merg la munte în acest weekend

Turiştii care vor merge în acest weekend pe Valea Prahovei vor putea schia în toate cele trei staţiuni, respectiv Sinaia, Buşteni şi Azuga, stratul de zăpadă ajungând în unele zone la o grosime de până la o jumătate de metru.

În staţiunea Sinaia vor putea fi practicate sporturi de iarnă la Cota 2000, pe pârtiile de altitudine din Valea Soarelui şi Valea Dorului, acestea fiind singurele amenajate, stratul de zăpadă ajungând în unele zone la o grosime de 40-50 de centimetri.

"Stratul de zăpadă măsoară între 40 şi 50 de centimetri grosime sus, pe pârtiile din Valea Soarelui. Condiţiile sunt decente, evident se poate şi mai bine. (...) Toate pârtiile de altitudine din Sinaia sunt bătute de două zile. Recomandăm însă prudenţă, stratul de zăpadă nefiind uniform", a declarat, potrivit comunicatului, directorul Transport Urban Sinaia, Bogdan Fălcescu.

De asemenea, se va putea schia şi în Buşteni, pe pârtia Kalinderu I, însă condiţiile de practicare a sporturilor de iarnă nu sunt foarte bune, deoarece stratul de zăpadă este subţire în partea superioară a pârtiei. În această staţiune se schiază în continuare în condiţii bune pe pârtiile Cazacu Începători şi Cazacu Variantă, unde stratul de zăpadă măsoară între 25 şi 30 de centimetri.

Potrivit Agerpres, iubitorii sporturilor de iarnă vor putea schia în acest weekend şi pe pârtia Sorica din Azuga, aceasta nefiind însă amenajată, stratul de zăpadă naturală netasată variind pe toată lungimea pârtiei. Astfel, date fiind aceste condiţii, pasionaţii sunt sfătuiţi să folosească pe pârtia Sorica schiurile de primăvară.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel