Verzii luptă pentru salvarea copacilor din Drumul Taberei

drumul-taberei-i
drumul-taberei-i

Partidul Verde, membru al Verzilor Europeni, cere Primăriei Capitalei, administraţiei sectorului 6 şi Metrorex să înceteze defrişările criminale din cartierul Drumul Taberei pe care le săvârşesc în numele construcţiei Magistralei de metrou 5, susține un comunicat transmis redacției.

Reprezentanții Partidului Verde nu sunt de acord cu ”defrișările criminale” din cartierul Drumul Taberei, în numele unui proiect benefic, de altfel, pentru locuitorii zonei. Militanții sunt dezamăgiți de modul de acțiune al autorităților care distrug ecosistemul fără a lua în calcul impactul asupra sănătății atât a oamenilor, cât și a mediului.

”Chiar dacă Magistrala de metrou 5 este un proiect de utilitate pentru locuitorii din cartierul Drumul Taberei cu care suntem de acord, respingem modul barbar în care este realizat. Pentru că li se va da în folosinţă metroul, cetăţenii sectorului 6 nu trebuie pedepsiţi de către aministraţia publică prin tăierea copacilor din zonă!”, se specifică în comunicat.

Partidul verde face un apel către cei răspunzători de un asemenea ”masacru” pentru a stabili o cale de comunicare cu locuitorii cartierului, în vederea informării reale privind soluțiile necesare refacerii spațiului verde deteriorat.

”Solicităm Primăriei capitalei şi Primăriei sectorului 6 un răspuns la întrebările bucureştenilor care locuiesc în acest cartier: Proiectul Metroului din Drumul Taberei are avizul de mediu? Şi dacă îl are, cum a putut fi semnat în condiţiile în care prevede masacrarea tuturor copacilor de pe ambele părţi ale bulevardului? În cât timp se va reface vegetaţia care a crescut în cartierul Drumul Taberei în ultimii 50-60 de ani?  Solicităm Primariei Bucureşti şi Metrorex să informeze publicul cu privire la locurile unde vor fi situate gurile de metrou şi care este metodologia de lucru pentru realizarea magistrala M5. Deocamdată metodologia administraţiei este doar aceea de distrugere a spaţiului verde şi a ecosistemului!”, mai spune informarea.

În finalul documentului, ”Partidul Verde cere Primăriei capitalei stoparea de urgenţă a tăierilor haotice ale copacilor din cartierul Drumul Taberei!”, precum și informarea bucureștenilor în legătură cu modul și locul ”unde se vor face replantări care să suplinească arborii sacrificaţi până la acest moment datorită lucrărilor la magistrala 5”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel