Versiunea rusească a McDonald's rămâne fără cartofi prăjiți. Influencer din Moldova, glumă tare: "Băi, hai să le plătim în cartofi pentru gaz!"

Versiunea rusească a McDonald's rămâne fără cartofi prăjiți, iar glumele pe acest subiect nu au întârziat să apară.

Copia restaurantului McDonald's din Rusia a rămas fără cartofi prăjiți, pe tot parcursul verii. Cum era de așteptat, internauții au început imediat să facă glume pe marginea acestui subiect. Dragoș Galbur, un influencer din Republica Moldova a venit cu idee amuzantă, în contextul în care țara sa se confruntă cu mari probleme din cauza faptului că rușii au scumpit gazul. Acesta propune ca Chișinăul să le plătească rușilor pentru gaz în cartofi.

VEZI ȘI: Rusia duce un război energetic cu R. Moldova: Încearcă să o bage în faliment. Cerere de gaz mai scump cu 45%

"Versiunea rusească a McDonald's, denumită "Vkusno i Tocika" a anunțat că nu va mai vinde cartofi prăjiți cel puțin până la toamnă, din cauza lipsei de cartofi, provocată de recolta slabă din 2021, dar și datorită incapacității de import.Băi, hai să le plătim în cartofi pentru gaz!", a scris Dragoș Galbur pe pagina sa de Facebook.

"De fapt poveste se pare că este altă. Ei au furat stocurile rămase. Acum l-au epuizat și nu pot produce cartofi păi. Ni au nici măcar această tehnologie.", a comentat un internaut.

"Avea bunelul o vorbă: La așa "prieten" să am că nu-i dau", a scris un altul.

"No probleme, le vindem cartofi ECO cu 1500$ pe kg. Sa vadă ei cum e sa plătești pe gaz atâta!", scris un bărbat.

Cum a rămas copia restaurantului McDonald's din Rusia fără cartofi

Fostele restaurante McDonald's din Rusia se confruntă cu o penurie de cartofi prăjiți din cauza unei recolte slabe și a sancțiunilor occidentale asupra Ucrainei, a informat vineri un ziar de afaceri.

Gigantul american de fast-food a anunțat în mai că va părăsi Rusia în urma ofensivei Moscovei în Ucraina.

Un om de afaceri rus a cumpărat operațiunea de 850 de restaurante, cu marca cunoscută acum sub numele de „Vkusno i Tochka” („Gustos și atât”).

Primul restaurant McDonald's din Rusia s-a redeschis în iunie cu un nou nume și un alt logo. Dar acum unele restaurante ale lanțului se confruntă cu o lipsă de cartofi prăjiți.

„Unele dintre restaurantele recent deschise nu vor avea cartofi prăjiți”, a spus ziarul de afaceri RBC, citând compania.

Lipsa a fost legată de o recoltă slabă în 2021, precum și de incapacitatea companiei de a importa cartofi din mai multe țări din cauza sancțiunilor occidentale. Compania speră să vadă revenirea cartofilor prăjiți în meniul restaurantelor sale în toamnă, odată cu începerea noului an de recoltă. Cel mai mare producător de cartofi prăjiți din lume, McCain, a declarat în martie că renunță la planurile de a construi o fabrică în Rusia și suspendă toate livrările produselor sale pe piața rusă.

Noul lanț de restaurante care a luat locul McDonalds în Rusia nu reușește să mențină nici măcar standardele de sănătate și igienă publică. Restaurantele fast-food care au înlocuit McDonald’s în Rusia, după ce compania americană a părăsit țara din cauza invaziei Ucrainei, le servesc clienților hamburgeri mucegăiți. Restaurantele, numite acum ”Vkusno & Tochka”, tradus ”gustos și atât”, au în meniu o varietate de mâncăruri asemănătoare ce cele ale lanțului american dar clienții postat fotografii cu mâncarea putrezită pe rețelele de socializare. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel