Copia restaurantului McDonald's din Rusia a rămas fără cartofi prăjiți, pe tot parcursul verii

Foto: Pixabay. Imagine cu rol ilustrativ
Foto: Pixabay. Imagine cu rol ilustrativ

Fostele restaurante McDonald's din Rusia se confruntă cu o penurie de cartofi prăjiți din cauza unei recolte slabe și a sancțiunilor occidentale asupra Ucrainei, a informat vineri un ziar de afaceri.

Gigantul american de fast-food a anunțat în mai că va părăsi Rusia în urma ofensivei Moscovei în Ucraina.

Un om de afaceri rus a cumpărat operațiunea de 850 de restaurante, cu marca cunoscută acum sub numele de „Vkusno i Tochka” („Gustos și atât”).

Primul restaurant McDonald's din Rusia s-a redeschis în iunie cu un nou nume și un alt logo. Dar acum unele restaurante ale lanțului se confruntă cu o lipsă de cartofi prăjiți.

„Unele dintre restaurantele recent deschise nu vor avea cartofi prăjiți”, a spus ziarul de afaceri RBC, citând compania.

Lipsa a fost legată de o recoltă slabă în 2021, precum și de incapacitatea companiei de a importa cartofi din mai multe țări din cauza sancțiunilor occidentale.

Compania speră să vadă revenirea cartofilor prăjiți în meniul restaurantelor sale în toamnă, odată cu începerea noului an de recoltă.

Cel mai mare producător de cartofi prăjiți din lume, McCain, a declarat în martie că renunță la planurile de a construi o fabrică în Rusia și suspendă toate livrările produselor sale pe piața rusă.

Vkusno & Tochka, lanțul care a luat locul McDonalds în Rusia, servește burgeri mucegăiți și mâncare alterată

Noul lanț de restaurante care a luat locul McDonalds în Rusia nu reușește să mențină nici măcar standardele de sănătate și igienă publică. 

Restaurantele fast-food care au înlocuit McDonald’s în Rusia, după ce compania americană a părăsit țara din cauza invaziei Ucrainei, le servesc clienților hamburgeri mucegăiți. Restaurantele, numite acum ”Vkusno & Tochka”, tradus ”gustos și atât”, au în meniu o varietate de mâncăruri asemănătoare ce cele ale lanțului american dar clienții postat fotografii cu mâncarea putrezită pe rețelele de socializare.

Imaginile dezgustătoare arată mucegaiul de pe chiflele de hamburger. Alți clienți au raportat că au găsit insecte în chiftelele sau pâine. 

Ksenia Sobchak, o personalitate de televiziune rusă și lider al opoziției politice față de guvernul Putin, a postat imaginile pe canalul său de chat Telegram.

”Vkusno & Tochka vinde burgeri cu mucegai”, a scris Sobchak.

”Se pare că nu prea respectă standardele McDonald’s, cel puțin în ceea ce privește controlul calității produselor. Astăzi au fost înregistrate cel puțin trei cazuri de burgeri cu chifle mucegăite vândute clienților.”

Când McDonald’s și-a vândut cele 700 de restaurante operatorilor „Vkusno & Tochka”, directorii de top ai noului lanț au promis clienților că vor avea o experiență mai bună. Oleg Paroev, care a fost CEO al McDonald’s Rusia înainte de a deveni noul director executiv al lanțului rusesc, a susținut că noile restaurante au vândut un record de 120.000 de burgeri în ziua deschiderii, 12 iunie.

Dar, judecând după reacția de pe rețelele de socializare, consumatorii ruși sunt nervoși la vederea mâncării. Unii s-au plâns chiar de lipsa de brânză din cheeseburgerii care sunt oferiti. Alții ar fi spus că sosul de brânză care le-a fost servit a depășit data de expirare.

”Nu cred că este în regulă când găsești mucegai”, a scris un client pe Telegram.

Un alt client a răspuns: ”Nu trebuie să otrăviți oamenii”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel