Venezuela: Parlamentul cere sprijinul comunităţii internaţionale

Maduro
Maduro

Parlamentul venezuelean solicită sprijinul comunităţii internaţionale pentru a nu recunoaște mandatul de arestare împotriva liderului opoziţiei, Julio Borges.

Parlamentul venezuelean, singura instituţie aflată sub controlul opoziţiei preşedintelui Nicolas Maduro, a cerut joi sprijinul comunităţii internaţionale căreia i-a cerut să nu recunoască mandatul de arestare decis de Curtea Supremă din Venezuela împotriva liderului opoziţiei, Julio Borges, aflat în exil în Columbia, relatează AFP.

Parlamentul a afirmat într-un comunicat că măsura împotriva lui Julio Borges 'este de natură politică şi nu ar trebui recunoscută de o instanţă străină'. Curtea Supremă din Venezuela a ordonat miercuri 'arestarea imediată' a fostului preşedinte al Parlamentului pentru presupus complot în vederea asasinării preşedintelui Nicolas Maduro într-un atac cu drone cu explozibil şi a lansat procedura pentru judecarea lui Borges.

19 persoane acuzate

Opozantul venezuelean în exil Julio Borges a calificat drept farsă atentatul care, potrivit preşedintelui Venezuelei, Nicolas Maduro, a fost întreprins împotriva sa sâmbăta trecută la Caracas. În afară de Borges, Maduro a acuzat de implicare în 'atentat' un deputat al opoziţiei venezuelene, Juan Requesens, 29 de ani, care a fost arestat marţi. Parlamentul a cerut 'eliberarea sa imediată'. Potrivit procurorului, în total 19 persoane ar avea 'legătură directă' cu acest 'atentat' care, conform guvernului, a fost organizat dintr-o fermă din Chinacota, în Columbia, de indivizi care au primit 50 de milioane de dolari.

Începând de sâmbătă, Nicolas Maduro a acuzat opoziţia venezueleană şi pe fostul preşedinte columbian Juan Manuel Santos că s-ar afla în spatele acestui atac organizat cu fonduri provenind din Statele Unite. Bogota şi Washingtonul au negat orice implicare, iar opoziţia venezueleană a afirmat că atacul a fost doar o înscenare. Uniunea Europeană a cerut joi o 'anchetă cuprinzătoare şi transparentă (...) pentru a stabili faptele prin respectarea deplină a statului de drept şi a drepturilor omului', exprimându-şi totodată regretul că 'evenimentele recente au agravat tensiunile în Venezuela'.

Vezi și: Atentat Maduro. Julio Borges, acuzat, respinge mandatul de arestare


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel