Venezuela, țara care a introdus TAXA pe AER, în FALIMENT

Venezuela, care este celebră pentru deciziile guvernamentale bizare, cum ar fi introducerea unei taxe pe aer, e în criză financiară, iar guvernul de la Caracas nu mai are lichidități, apreciază analiștii financiari.

Investitorii în pieţele internaţionale de obligaţiuni sunt tot mai îngrijorați pentru banii lor, mai ales că Venezuela a oprit furnizarea periodică a datelor statistice privind inflaţia şi cheltuielile bugetare, potrivit RFI Romania.

Temerile din lumea finanțelor internaționale sunt legate de un posibil iminent faliment al Venezuelei, iar mari corporaţii bancare precum Bank of America şi Barclays deja oferă propriile lor evaluări statistice privind economia venezueleană către clienţi.

Investitorii s-au obişnuit cu lipsa de credibilitate a statisticii unor ţări precum Argentina şi Grecia, dar în cazul Venezuelei se află într-un vid total. Cu adevărat problematic este faptul că prăbuşirea cu 50% a preţului petrolului din iunie 2014 până în prezent a dat peste cap aproape toate sursele de venituri în dolari ale ţării.

Citește și: Referendum privind aderarea Ucrainei la NATO. Președintele Petro Poroșenko: "Poporul să decidă"

Deteriorarea monedei proprii şi declinul veniturilor din exportul de petrol au generat un impas mai larg la nivelul legăturilor comerciale. Deja rafturile supermarketurilor sunt goale, consumatorii fiind lipsiţi de articole de la medicamentele de bază şi până la pastă de dinţi sau carne.

Puterea de la Caracas a luat mai multe decizii şocante în ultimii ani, cum ar fi reducerea forţată a preţurilor din magazine, întocmirea unei liste cu terorişti care conţine nume grele din SUA sau legiferarea unei taxe pe aer.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel