Vechiul cinematograf al orașului Zlatna, o ruină ce doar amintește de gloria din trecut

Sursă: Ziarul Unirea
Sursă: Ziarul Unirea

Dacă altădată ocupa un loc important în viața locuitorilor din Zlatna, fostul cinematograf din oraș a ajuns o ruină.

Geamuri sparte, tencuiala spoită, pereții distruși și o clădire înconjurată de bălării este realitatea fostului cinematograf din Zlatna, conform Ziarului Unirea

„Cinematograful din Zlatna stă să se dărâme, e o serpărie, iar Primăria orașului nu vrea sa audă nimic despre demolarea lui macar. Un perete e lipit de casa mamei, stă cu frică să nu se dărâme pe ei sau pe un copil ce se joaca în spatele blocului! Când eram copil mergeam la filme, o matusa lucra la bilete, iar cu Clubul Eleviilor faceam spectacole de dans! Atunci aparținea de Primărie, era a statului, acum că este o ruină nu vrea să știe nimeni nimic”, a transmis un cetățean pentru sursa citată. 

Cinematograful Independența din Târgovişte, redeschis după 15 ani de paragină

S-au încheiat lucrările de reabilitare și modernizare a Cinematografului Independența din municipiul Târgoviște. Astăzi, clădirea este deschisă publicului până al ora 18:00, fiind organizată în foaierul clădirii o expoziție de artă a Filialei Alba Iulia a Uniunii Artiștilor Plastici, Cu această ocazie a venit la Târgoviște și primarul municipiului Alba Iulia, Gabriel Pleșa, transmite Gazeta Dâmboviţei. 

Conform declarațiilor primarului municipiului Târgoviște, lucrările au fost recepționate, urmând ca obiectivul să reintre în administrarea orașului. 

“Un simbol al municipiului Târgoviște, Cinematograful independența, a fost reabilitat, a fost de modernizat și este pe cale să poată găzdui nu numai proiecții cinematografice ci și alte tipuri de spectacole. Este o sală multifuncțională de care municipiul Târgoviște avea nevoie  în contextul în care la acest moment, în afară de Sala Teatrului Municipal nu prea mai există o sală care să poată să găzduiască spectacole de ținută. Această sală este mai mare decât ce a Teatrului municipal. Aici este vorba de aproximativ 450 de locuri. Este un proiect finanțat prin Compania Națională de Investiții. Este un proiect care a transformat o ruină într-un spațiu care poate fi folosit inclusiv ca o galerie de artă.” a spus primarul Cristian Daniel Stan. Citește continuarea AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel