Vești PROASTE. A fost emis COD GALBEN de inundații

Vești proaste vin de la hidrologi.

Aceștia au emis, joi, un Cod Galben de inundații valabil pentru râuri din județele Argeș și Dâmbovița până la ora 14,00.

Potrivit Institutului Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor (INHGA), ca urmare a precipitațiilor înregistrate, a celor prognozate și propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanți, torenți, pâraie cu posibile efecte de inundații locale și creșteri de debite și niveluri cu posibile depășiri ale Cotelor de Atenție pe unele râuri din bazinele superioare ale râurilor Argeș și Dâmbovița, județele Argeș și Dâmbovița.

Fenomenele se pot produce cu probabilitate mai mare în bazinele hidrografice Vâlsan, Râul Doamnei (bazin superior) și Bratia.

La nivelul întregii țări este în vigoare o informare meteo de ploi torențiale și intensificări ale vântului, care urmează să expire vineri noapte la ora 23,00, scrie Agerpres.

Potrivit meteorologilor, va ploua la început în regiunile sud-vestice, apoi în jumătatea de sud a țării, în zonele de deal și de munte și izolat în restul teritoriului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel