Vasile Astărăstoae nu demisionează din funcția de președinte CMR

astarastoae_vasile1
astarastoae_vasile1

Vasile Astărăstoae, preşedintele Colegiului Medicilor din România (CMR), a pierdut procesul cu Agenţia Naţională de Integritate, fiind declarat în conflict de interese prin decizie definitivă şi irevocabilă.

Vasile Astărăstoae. Într-o declaraţie pentru „Viaţa medicală", Vasile Astărăstoae a afirmat că nu are motive să-şi dea demisia din funcţia de preşedinte al CMR.

Vasile Astărăstoae.  În ce priveşte solicitarea ANI de revocare din această funcţie, preşedintele CMR spune că „numai doctorii pot să îl revoce pe preşedintele colegiului", completând că „în legea ANI, sunt trecute în mod explicit funcţiile care pot să fie revocate şi care intră sub incidenţă, iar funcţia de preşedinte al Colegiului Medicilor nu este trecută acolo".

Vasile Astărăstoae. Vasile Astărăstoae a fost reclamat de ANI la Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie pentru conflict de interese şi abuz în serviciu contra intereselor publice. Acuzaţiile aduse de ANI acestuia se refereau la faptul că din mai 2010 rectorul UMF Iaşi a participat, în baza unor contracte de muncă, respectiv, prestări servicii, la implementarea a trei proiecte cu finanţare europeană, în calitate de reprezentant legal al UMF Iaşi, instituţie publică parteneră în proiect, precum şi în calitate de salariat. În aceleaşi proiecte a fost angajată şi fiica profesorului Astărăstoae.

VEZI ȘI: VASILE ASTĂRĂSTOAE, condamnat. ANI va solicita revocarea din fruntea Colegiului Medicilor

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel