Urmărește emisiunea live



VASILE ASTĂRĂSTOAE, condamnat. ANI va solicita revocarea din fruntea Colegiului Medicilor

VASILE ASTĂRĂSTOAE, președintele Colegilor Medicilor,  a fost condamnat definitiv de Înalta Curte de Casație și Justiție pentru conflict de interese. În acest caz,  ANI a constatat că Vasile Astărăstoae s-a angajat pe sine și pe fiica sa în mai multe proiecte europene derulate chiar de instituțiile pe care le conduce.

VASILE ASTĂRĂSTOAE cumula patru funcții publice, pe langă poziția de profesor universitar, informează hotnews.ro. În urma deciziei Înaltei Curți, ANI va solicita săptămâna  viitoare revocare lui Vasile Astarastoae din functia de președinte al Colegiului Medicilor din România și cea de rector al Universității de Medicină și Farmacie din Iași.

VASILE ASTĂRĂSTOAE nu mai are nicio cale de atac în instanță a deciziei judecătorilor.

VASILE ASTĂRĂSTOAE a semnat din poziția de rector UMF Iași și director al Institutului de Medicină Legală din Iași 10 contracte de muncă în care se angaja pe sine și pe fiica sa, Daniela Astărăstoae.

Citește și: Astărăstoae: Rechizitoriul procurorilor DNA Iaşi este un roman SF

Valoarea serviciilor prestate de cei doi conform acestor contracte este de aproximativ 50.000 de Euro, bani ce vor trebui returnați în urma deciziei ICCJ. Din echipa proiectului mai făcea parte și dr. Dragoș Pieptu, prorector al Universității de Medicină și Farmacie Iași.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel