EXCLUSIV  Vârsta critică a copilului. Psiholog Georgeta Pânișoară: E important să le formăm activ această deprindere / video

Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels

Psihologul Georgeta Pânișoară a spus care este vârsta critică a copilului și de ce este important ca cei mici să-și formeze o anumită deprindere.

Psihologul Georgeta Pânișoară a vorbit, în cadrul emisiunii „Parenting 101“, la DC News, despre vârsta critică a copilului și nevoia acestora de a dezvolta o anumită deprindere în primii ani de viață:

„În primii ani de viață începem să scoatem copilul în parc, îl mai ducem la diverse locuri de joacă atunci când începe să meargă, iar el observă ce e în jurul său. Vârsta critică e undeva la 2-3 ani, când încep să se dezvolte aceste abilități de observare. Mai târziu, spre 4,5, 6 ani, îi învățăm pe copii să se joace împreună. Atunci, programa de grădiniță și părinții sunt mult mai direcționați spre a-i învăța să se joace alături de alți copii și să le observe comportamentul.

Așadar, de la o vârstă foarte mică, atunci când ei încep să înțeleagă despre ce este vorba cu aceste interacțiuni, e necesar să-i învățăm noi spre a analiza. Trebuie să-i învățăm să analizeze ce se întâmplă cu ceilalți. Este foarte importantă comunicarea non-verbală, deoarece ne aduce 70% din mesajul unui individ. De cele mai multe ori nu învățăm la școală despre comunicarea non-verbală. S-au mai făcut progrese în ultimii ani și îi punem să observe și să asculte informații despre manifestarea emoțiilor, dar și aici este o discuție mai complexă și mai profundă, pentru că simpla observație a unor emoții nu este suficientă.

Ideea este să formăm activ această deprindere, nu doar să observăm. Trebuie să existe informația, dar trebuie formată și deprinderea, abilitatea de a acționa“, a precizat, la emisiunea „Parenting 101“, psihologul Georgeta Pânișoară.

CITEȘTE ȘI     -    EXCLUSIV  Parentingul în primii 3 ani de viață ai copilului. Psiholog Bogdan Ion: De ce recomand taților să nu piardă această perioadă / video

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel