Varșovia confiscă un complex rezidențial construit de Rusia pentru a-l pune la dispoziția refugiaților ucraineni

Sursa Foto - Twitter Rafał Trzaskowski
Sursa Foto - Twitter Rafał Trzaskowski

Orașul Varșovia a preluat un complex administrat de misiunea diplomatică rusă pe care dorește să îl pună la dispoziția comunității ucrainene, a spus primarul orașului.

Potrivit relatărilor primarului Varșoviei, un executor judecătoresc a intrat deja în clădirea respectivă, pentru a efectua o prima evaluarea și a verifica starea lor.

Clădirea reunește un complex de locuințe cu aproximativ 100 de apartamente și se pare că va fi destinată găzduirii refugiaților ucraineni din Polonia. Acest lucru a fost propus de către primarul Varșoviei, Rafal Trzaskowski.

Numărul refugiaților ucraineni însumează aproximativ 2,6 milioane de persoane care au intrat în Polonia de la începutul invaziei ruse.

Ambasadorul Ucrainei, Andrii Deshchytsia, a declarat agenției de presă de stat din Polonia PAP că Ucraina va solicita închirierea complexului, care ar putea fi folosit pentru o școală sau un centru cultural ucrainean.

Trzaskowski a prezentat pe Twitter starea apartamentelor scriind că fiecare cameră a fost devastată și că până și cablurile de la lifturi au fost tăiate în clădire.

Conformarticolului publicat de Euronews, Ambasada Rusiei, care de altfel a construit blocurile de apartamente în anii 1970, a refuzat ordonanțele judecătorești de a plăti închirierea sau de a le preda.

Clădirile au devenit goale în anii 1990, după ce Polonia a renunțat la dominația comunistă și la dependența de Moscova după dizolvarea Uniunii Sovietice.

Premierul Poloniei: Am fost acuzați de xenofobie, dar ne-am deschis inimile pentru 2,5 milioane de ucraineni

Într-un interviu pentru CNN, prim-ministrul polonez Mateusz Morawiecki a vorbit despre modul în care Polonia îi ajută pe ucraineni.

„Am fost acuzați de xenofobie, dar polonezii și-au deschis inimile pentru 2,5 milioane de ucraineni. Îi ajutăm să lupte pentru libertatea lor și să apere valorile europene”, a declarat Morawiecki.

„Facem totul pentru a-i ajuta aici, în Polonia. Nu doar să găsim modul potrivit de a trăi, ci și să învățăm, să îi ducem în sistemul nostru de sănătate, să îi integrăm pe piața muncii. Și, în general, marea majoritate a oamenilor din Ucraina sunt destul de recunoscători și fericiți de ceea ce au văzut aici, în Polonia. Deci, suntem o societate foarte deschisă”, a spus el.

Citește întreaga știre AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel