Vânzarea clubului Chelsea, în impas. Roman Abramovich ar fi vinovat. Chelsea riscă să fie exclusă din campionat

Foto de Jorono de la Pixabay
Foto de Jorono de la Pixabay

Chelsea Londra ar putea fi exclusă din campionat şi ar putea pierde dreptul de a participa în cupele europene sezonul viitor, după ce vânzarea a intrat în impas. 

Deşi miliardarul Todd Boehly s-a înţeles cu autorităţile, dar şi cu Roman Abramovich pentru a achiziţiona clubul, se pare că oligarhul rus pune beţe în roate. 

Boehly vrea să depună trei miliarde de euro într-un cont până când autoritățile se vor asigura că acești bani vor merge către o fundație care se ocupă cu ajutorarea victimelor din Ucraina. Totuși, Abramovich ar insista ca celelalte două miliarde de euro să fie virați către compania care deține Chelsea, Fordstam, și care îi aparține oligarhului rus, înainte de a merge către fundația Chelsea, scrie Digisport.

Există astfel riscul ca banii să ajungă direct la Roman Abramovich, fiind încălcate restricţiile impuse după ce Rusia a invadat Ucraina. 

”În guvern, există motive de îngrijorare că vânzarea ar putea pica și că Roman Abramovich ar putea lăsa Chelsea să se scufunde.

Termenul limită este până la sfârșitul acesti luni, începutul lunii iunie, iar dacă vânzarea nu se va concretiza, clubul ar putea fi exclus din competițiile europene sau chiar din Premier League.

O parte a vânzării trebuie să fie realizată săptămâna aceasta sau, cel târziu, săptămâna următoare. Există o neconcordanță între ceea ce Abramovich a declarat public că va face și ceea ce el este dispus să facă legal ca parte a vânzării clubului”, au declarat surse guvernamentale din Marea Britanie pentru The Sun.

Ce transmiteau oficialii clubului, la începutul lunii 

"În primul rând, intențiile domnului Abramovich privind oferirea sumei obținute din vânzarea clubului Chelsea către organizații caritabile nu s-au schimbat. Echipa domnului Abramovich a identificat reprezentanți ai structurilor Națiunilor Unite și ai organizațiilor caritabile mondiale, care vor înființa o fundație și vor plănui activitatea ei. Un expert independent a discutat cu reprezentanții Guvernului britanic și a prezentat planurile. Domnul Abramovich n-a fost implicat deloc în această activitate.

În al doilea rând, domnul Abramovich n-a cerut returnarea unui împrumut – informațiile sunt false, așa cum sunt false și zvonurile privind faptul că domnul Abramovich ar fi crescut prețul pentru vânzarea clubului, în ultimul moment. Obiectivul domnului Abramovich este să găsească un proprietar bun pentru Chelsea, care să investească în club – inclusiv în academie, în echipa feminină, pentru dezvoltarea stadionului și pentru Chelsea Foundation", transmitea Chelsea FC printr-un comunicat. VEZI MAI MULTE AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel