Valul de frig a paralizat Europa

Economia--sub-cod-portocaliu--Cum-face-fata-Romania-zapezii
Economia--sub-cod-portocaliu--Cum-face-fata-Romania-zapezii

Valul de frig care s-a abătut asupra Europei a omorât, până acum, 620 de oameni. Cel puţin şase decese au fost înregistrate în ultimele 24 de ore în estul şi sudul Europei, unde numeroase regiuni rămân izolate din cauza frigului şi a zăpezii, în timp ce în vest, în Franţa şi Italia, situaţia începe să revină la normal.

Autor: Andreea Predescu

În ROMÂNIA, trei persoane au murit de hipotermie în ultimele 24 de ore, ridicând bilanţul valului de frig la 68 de morţi. Mii de pompieri, militari şi angajaţi ai Ministerului de Interne au depus eforturi toată noaptea pentru a degaja căile de acces în două judeţe din estul ţării foarte afectate de ninsori şi frig.

Două noi victime ale frigului s-au înregistrat duminică în ALBANIA şi una în SERBIA. În total s-au înregistrat 20 de morţi în Serbia, 11 în Bosnia, şapte în Kosovo, patru în Muntenegru, trei în Croaţia, trei în Albania şi doi în Macedonia.

MUNTENEGRU a decretat sâmbătă seara stare de urgenţă pe tot teritoriul său, din cauza intemperiilor, astfel că circulaţia autovehiculelor particulare este interzisă şi cetăţenii sunt obligaţi să stea la dispoziţia autorităţilor pentru a ajuta la deszăpezire.

În ITALIA, situaţia revenea la normal duminică în mare parte a ţării, după intemperiile excepţionale din ultimele zile, dar unele regiuni din centru-sud continuau să fie izolate. Frigul înregistrat de circa zece zile s-a soldat cu peste 45 de morţi.

Recordurile au fost depăşite în BELGIA, cu 14 zile consecutive de temperaturi negative la periferia Bruxelles-ului. Ţara nu a mai cunoscut un asemenea val de frig de peste 70 de ani. În ianuarie 1941, ţara a petrecut 17 zile la temperaturi sub zero grade Celsius. UCRAINA rămâne ţara cu cele mai multe decese, cel puţin 135, dar autorităţile au încetat să mai comunice cifrele de aproape o săptămână.

În POLONIA, temperaturile scăzute au ucis 82 de persoane, în RUSIA au murit 46 de persoane de la începutul lui februarie, în LITUANIA 24, în LETONIA zece şi în ESTONIA una.

Frigul a provocat moartea a cel puţin 30 de persoane în BULGARIA şi a 25 în CEHIA, iar alte 16 persoane au murit în UNGARIA, cinci în SLOVACIA şi cinci în GRECIA.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel