EXCLUSIV  Valer Dorneanu, atacat. Victor Alistar, solicitare către procurorul general

Vlad Manolache / 23 sep 2018 / 18:31 Salveaza PDF Comentarii
Victor Alistar
Descriere foto: Victor Alistar

Victor Alistar, membru în Consiliul Superior al Magistraturii (CSM), îi solicită procurorului general, Augustin Lazăr, să ia măsuri urgente în cazul violențelor precum cele la care a fost supus judecătorul Curții Constituționale a României, Valer Dorneanu. 

"Consider că violența de limbaj, violența de atitudine și hărțuirea unor persoane, cu atât mai mult a unor oficiali este inadmisibilă, iar nivelul de violență la care s-a ajuns în societatea românească cred că trebuie să fie stopat. Solicit procurorului general, ca în virtutea atribuțiilor pe care le are, să se autosesizeze și să nu mai acopere asemenea chestiuni prin lipsa autosesizărilor așa cum s-a întâmplat de pildă cu cauzele violențelor din 10 august.

Indiferent de opțiunile sale, care sunt evidente, cred că primează  exercitarea atribuțiilor de serviciu. Este de datoria sa să demonstreze că legea în România este apărată de autoritățile care au această competență, este de datoria domniei sale să abordeze de o manieră obiectivă și imparțială, cu eficacitate, aplicarea legii în această țară, prin măsura în care este în posibilitate să își îndeplinească aceste atribuții", a declarat Victor Alistar, membru în Consiliul Superior al Magistraturii (CSM), pentru DC News.


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2018 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.26