Vâlcov, fișă medicală. Sandu Matei: Plângere penală. Un milion de euro

Sandu Matei, unul dintre membri Mişcării Rezist, a afirmat, la ieşirea din Parchetul General, că a depus o plângere penală împotriva lui Darius Vâlcov, consilier pe probleme economice al premierului Viorica Dăncilă, pe care îl acuză, printre altele, de complicitate la divulgarea fără drept a unor informaţii secrete, de serviciu sau care nu sunt destinate publicităţii.

"Am depus plângere împotriva domnului Vâlcov Darius. În primul rând pentru încălcarea Constituţiei, articolul 26. Pentru societatea în care trăim, a intra în viaţa intimă a unei persoane, oricând, oricum, este de o gravitate maximă. Oricând şi voi jurnaliştii puteţi să aveţi aceeaşi soartă, noi, oamenii politici. (...)

Îl acuz de complicitate la divulgarea secretului profesional, complicitate la abuz în serviciu, raportat la regulamentul UE 679/2016 privind protecţia persoanelor fizice care priveşte datele cu caracter personal şi la dispoziţia articolului 26 din Constituţie privind obligaţia autorităţilor publice de a respecta dreptul la viaţă intimă, familială şi privată, iar un ultim capăt de acuzare - complicitate la divulgarea fără drept a unor informaţii secrete, de serviciu sau care nu sunt destinate publicităţii", a declarat Matei.

Sandu Matei a mai anunţat că s-a constituit şi parte civilă, cu suma de un milion de euro. "M-am constituit şi parte civilă, (cu o sumă n.r.) destul de mare, încât să pot să fac un azil de bătrâni, un milion de euro. Nu neapărat suma mă interesează, cât ca justiţia să-şi facă treaba, pentru că est un act josnic în primul rând şi în al doilea rând, grav, pentru că încalcă drepturile şi libertăţile cetăţenilor", a declarat Matei.

El a susţinut că a fost coleg de partid cu Darius Vâlcov, la organizaţia de tineret a PD. "În acea perioadă eu eram coleg de partid cu Darius Vâlcov, mai mergeam şi la şcolile de vară. (...) Făceam parte din aceeaşi organizaţie de Tineret a PD", a afirmat Matei.

Actul prezentat de Darius Vâlcov, decizie de pensie

"De aceea nu aş vrea să vorbesc prea mult despre acel act, care este de fapt o decizie de pensie, mă rog, o comisie de expertiză, (...) voi depune şi acolo plângere", a afirmat Matei.

El a adăugat că pensionarea a fost determinată de diagnosticul de astm sever.

"Într-o fişă de expertiză medicală a cărui diagnostic principal, fapt pentru care a dus la pensionarea mea, este astm sever. Caz clar de pensionare. În acea perioadă şi la orice expertiză pe care o fac în fiecare an, orice boală apărută în timp de un an este trecută acolo. Indiferent că ai pojar, colici, tulburare de personalitate depresivă. (...) La mine este tulburare de personalitate depresivă, reactivă, din cauza problemelor familiale din acea perioadă. Totuşi, un bărbat tânăr la 32 de ani, să rămână cu doi copii, de doi, respectiv opt ani, nu cred că este aşa uşor", a mai afirmat Sandu Matei.

Darius Vâlcov, consilier de stat în cadrul aparatului propriu de lucru al prim-ministrului, a postat pe Facebook fişa medicală a unui protestatar din Piaţa Victoriei, fişa eliberată în data de 19.06.2006, din care ar rezulta că acesta ar avea probleme psihice.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel