EXCLUSIV  Vâlcov: Construcţii blocate de ONG-uri pe 23% din suprafaţa ţării

Mihai Ciobanu / 21 aug 2018 / 20:19 Salveaza PDF Comentarii
Descriere foto:

Darius Vâlcov a dezvăluit, la DC News, care este motivul pentru care, pe aproape un sfert din suprafaţa României, nu se putea construi nimic. 

Darius Vâlcov, consilier al primului-ministru a dezvăluit, în cadrul unui interviu acordat DC News, care este motivul pentru care mari proiecte de infrastructură erau blocate. Vâlcov vorbeşte despre o suprafaţă de 23% din teritoriul total al ţării noastre pe care nu se putea construi nimic fără a se primi acceptul unor ONG-uri.

"Acum două săptămâni, […] Guvernul României vine şi spune: avem 23%, din suprafaţa României, arii protejate. Aceste arii protejate aveau până acum două săptămâni nişte custozi. Aceşti custozi erau nişte ONG-uri. Adică ce făceau aceste ONG-uri? Luau taxe în numele statului, luau fonduri europene pentru a scrie proiecte - doar pentru a scrie proiecte – iar anul acesta aveau programate 311 milioane de euro, fonduri europene, pentru hârtii.

Vorbim de peste 146 de custozi. Deci puneau taxe, luau fonduri europene pentru a scrie hârtii şi blocau toate construcţiile: hidrocentrale, autostrăzi, căi ferate. […] De două săptămâni problema este rezolvată: am luat de sub aripa acestor indivizi şi le-am mutat la ANAP. Pe 23% din suprafaţa ţării nu putea fi construit nimic, de 20 de ani. […] Statul acesta paralel este greu de demantelat. Nu este uşor", a dezvăluit Darius Vâlcov.    

Urmăreşte aici, în întregime, declaraţiile lui Darius Vâlcov:


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24