EXCLUSIV  Val de crime și sinucideri în România. Psihologul Radu Leca, despre cazul din Timișoara: Răzbunare stilizată și strategică

Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels

Psihologul Radu Leca a vorbit, în exclusivitate pentru DC News, despre mai multe crime și sinucideri care au avut loc în România în aceste zile, printre care și cazul de la Timișoara, acolo unde o mamă s-a aruncat de pe bloc împreună cu cei doi copii ai săi.

Potrivit Antena 3, două persoane, soț și soție, au fost găsite decedate în casă, în localitatea Sărmaș. Scena macabră a fost descoperită în cursul zilei de ieri, 1 mai.  Un apel la 112 a anunțat faptul că într-o locuință din localitatea Sărmaș, județul Harghita, un soț și soția acestuia, în vârstă de 61 respectiv 58 de ani, au fost găsiți decedați în propria locuință. 

De asemenea, aseară, două persoane au fost găsite decedate într-un apartament din Sectorul 3, ambele prezentând urme de violenţă. În acest al doilea caz a fost vorba despre un bărbat în vârstă de 62 de ani și o femeie de 52 de ani., conform România TV.

Radu Leca, despre raționamentele din spatele celor două cazuri

Într-un interviu exclusiv pentru DC News, psihologul Radu Leca a vorbit despre raționamentele care au stat în spatele acestor două cazuri: 

„Avem de-a face cu o conexiune generală. Eu merg pe ideea de răzbunare. În cazul soțului în vârstă care și-a omorât soția vorbim de gelozie și răzbunare: Dacă nu poți fi doar a mea, nu te va avea nimeni. În cazul celor doi soți împușcați avem de-a face cu o răzbunare sub formă de crimă și sinucidere, respectiv soțul și-a omorât soția, iar ulterior s-a împușcat tot pe același raționament, pe ideea de trădare, înșelare, dragoste distrusă și căsnicie pierdută“, a precizat Radu Leca.

O mamă s-a sinucis la Timișoara împreună cu cei doi copii

Marți, în cartierul Dâmboviţa din Timişoara, o femeie s-a aruncat în gol, împreună cu cei doi copii ai săi, de pe un bloc cu zece etaje. Este vorba despre o femeie de 33 ani, un băiețel de aproximativ trei ani și o fetiță de șase ani. Atât femeia, cât și cei doi copii, au murit (citește mai mult AICI).

„În cazul special de la Timișoara, din cauza conținutului extrem de delicat al femeii ce s-a omorât cu cei trei copii, vorbim de o răzbunare pe fondul unei depresii majore netratate. În acest caz, din punctul meu de vedere, lucrurile stau în felul următor: Nicio mamă nu poate să-și ucidă copiii în cazul în care este stabilă din punct de vedere psiho-emoțional. În cazul particular în care subiectul nu este stabil și este atins de o depresie ce evoluează în timp și se duce către depresia majoră fără a se lua tratament, atunci răzbunarea acelei persoane este cruntă.

Pacientul spune în felul următor, pentru că aveam de-a face tot cu o răzbunare între soți: Tu m-ai părăsit, eu nu te voi lăsa să te mai apropii de copii. Dacă mă omor eu și omor copiii, tu nu vei mai ava decât regrete toată viața. E o răzbunare stilizată și strategică. Pe fondul depresiei majore putem să ne confruntăm cu gânduri iraționale ce converg spre o răzbunare strategic plănuită, dar care, în primă fază, pare instinctuală. Subiectul depresiv a ales să-și ia viața și să ia viața copiilor ca să-și pedepsească fostul partener“, a spus, pentru DC News, psihologul Radu Leca.

CITEȘTE ȘI    -    Doi soți din Timiș s-au sinucis. Au lăsat un mesaj potrivit căruia erau depresivi

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel