Vaccinarea anti-Covid va deveni obligatorie în Polonia, pentru anumite categorii profesionale

Foto ilustrativ Pixabay
Foto ilustrativ Pixabay

Polonia va impune vaccinarea obligatorie împotriva Covid-19 pentru anumite categorii profesionale, de la 1 martie. 

Vaccinarea anti-Covid va deveni obligatorie în Polonia, de la 1 martie, pentru medici, profesori și personalul serviciilor de securitate. Anunțul a făcut marți, 7 decembrie, de către ministrul Sănătății, Adam Niedzielski. Până atunci, se impun noi măsuri în vederea limitării răspândirii virusului SARS-CoV-2, scrie The Guardian

„Nu există semnale ale unei tendințe clare de scădere și există riscul ca mutația Omicron să apară”, a declarat Adam Niedzielski în cadrul unei conferințe de presă. „Acești doi factori ne cer să luăm măsuri decisive”, a mai spus el.

Măsurile luate de Polonia în prag de sărbători, pentru limitarea răspândirii virusului 

De asemenea, limita numărului de persoane permise va fi redusă de la 50% la 30%, fără a include persoanele vaccinate, în spațiile publice precum restaurantele și cinematografele, iar companiile vor trebui să verifice certificatele Covid ale clienților.

Cluburile de noapte vor fi închise de pe data de 15 decembrie și în ajunul Anului Nou. În ziua de Anul Nou, va fi permis accesul doar pentru un număr de 100 de persoane, fără a include persoanele vaccinate. 

Cei care călătoresc în afara spațiului Schengen vor trebui să prezinte un rezultat negativ la testul COVID începând cu 15 decembrie. Nu în ultimul rând, înainte și după vacanța de Crăciun, școlile vor trece temporar în online. 

Autoritățile poloneze lucrează și la un proiect de lege care să permită angajatorilor să verifice rezultatele testelor COVID ale lucrătorilor.

De la începutul pandemiei, Polonia a raportat 3.704.040 de cazuri de Covid-19 și 86.205 decese. Țara are circa 38 de milioane de locuitori. 

CITEȘTE ȘI: Primarul din New York impune vaccinarea obligatorie pentru tot sectorul privat

VEZI ȘI: Președinta CE, Ursula von der Leyen, crede că e necesară dezbaterea privind vaccinarea obligatorie

Preşedinta Comisiei Europene (CE), Ursula von der Leyen, a declarat zilele trecute că trebuie să avem o dezbatere despre oportunitatea vaccinării obligatorii împotriva COVID-19, relata EFE şi AFP, conform Agerpres.

Este nevoie de discuţii şi de o abordare comună, dar este o discuţie care trebuie purtată', a declarat Ursula von der Leyen, subliniind că exprimă o 'opinie personală', întrucât competenţele în materie de sănătate în UE aparţin 'în totalitate' statelor membre. Cu toate acestea, politicianul cu pregătire medicală a evidenţiat natura excepţională a situaţiei, cu o creştere rapidă a infecţiilor în mare parte din UE şi rate scăzute de vaccinare în multe state, în ciuda faptului că vaccinurile sunt disponibile, spre deosebire de multe alte părţi ale lumii. (Știrea, AICI.)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel