Vacanța de Paște. Destinația surpriză aleasă de români

Pensiunile rurale din Maramureș sunt printre preferatele românilor în vacanța de Paște. Organizațiile turistice din zonă au raportat un grad de 100 % pentru pensiunile aflate la mare distanță de zonele urbane.

"Inițial am avut rețineri că pensiunile ar putea fi ocupate la întreaga capacitate când, la începutul acestei săptămâni, procentul de ocupare era de aproape 70%. Dar în ultimele zile, rezervările efectuate telefonic sau direct pe internet au dus la ocuparea locurilor din toate pensiunile rurale. E pentru prima dată după mulți ani când locurile destinate vacanței de Paști au fost reținute pentru cel puțin cinci zile, având rezervare 'all inclusive'" a spus Livia Sima, președintele Asociație Naționale de Turism Rural, Ecologic și Cultural - ANTREC Maramureș.

Potrivit acesteia, turiștii care petrec vacanța de Paște în Maramureș provin din zona Banatului, Dobrogei și Olteniei și un număr mic din zona transilvană.

"Surprinzător e că majoritatea celor care și-au rezervat locurile pentru a petrece Paștile în Maramureș provin din sudul țării, Banat și Oltenia și un număr mic de turiști din Transilvania. Pensiunile au avut oferte foarte atractive, iar o parte din locuri au fost rezervate în urmă cu două luni de zile pentru mai multă siguranță", a spus Livia Sima.

Costul unei zile hoteliere la pachetul 'all inclusive' oscilează între 120 și 220 de lei de persoană, iar în cazul turiștilor care optează pentru un program diversificat, costul cazării poate scădea cu cel puțin 30 de lei, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel