USR solicită CCR amânarea unei decizii în cazul SIIJ. ”Avizul Comisiei va arăta problemele majore din acest nou proiect”

Fotografie creată de Sora Shimazaki, de la Pexels
Fotografie creată de Sora Shimazaki, de la Pexels

Uniunea Salvaţi România cere Curţii Constituţionale amânarea unei decizii în cazul Secţiei de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie (SIIJ) după publicarea avizului Comisiei de la Veneţia.

Uniunea Salvaţi România cere Curţii Constituţionale amânarea unei decizii în cazul Secţiei de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie (SIIJ) după publicarea avizului Comisiei de la Veneţia, se arată într-un comunicat de presă al formaţiunii.

'CCR se grăbeşte să ia o decizie cu privire la noul proiect al lui Cătălin Predoiu de reorganizare şi întărire a Secţiei de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie. Judecătorii CCR au stabilit termen de doar şapte zile pentru o decizie, dar ar trebui să aştepte publicarea avizului Comisiei de la Veneţia. Din răspunsul pe care USR l-a primit din partea Comisiei de la Veneţia, la Ministerul Justiţiei a ajuns deja din 7 martie un draft al avizului Comisiei de la Veneţia, iar pe 19 martie ar urma să fie publicat avizul final', conform sursei citate.

"Avizul Comisiei va arăta cu siguranţă problemele majore din proiectul privind SIIJ"

USR apreciază că, 'având în vedere criticile anterioare', avizul Comisiei 'va arăta cu siguranţă problemele majore' din proiectul privind SIIJ, începând cu 'superimunitatea judecătorilor CCR şi reducerea competenţelor' DNA şi DIICOT.

'CCR are astăzi ocazia să se reconecteze la dreptul european şi la deciziile CJUE. Dezbaterea şi pronunţarea pe sesizarea USR privind proiectul ministrului Predoiu de reorganizare a SIIJ ar trebui amânată şi să aibă loc după ce Comisia de la Veneţia va emite un aviz. Mai sunt doar 10 zile până atunci. Este evident că proiectul promovat de Cătălin Predoiu încalcă flagrant toate recomandările şi avizele emise anterior de Comisia de la Veneţia, Comisia Europeană în cadrul MCV şi GRECO', a declarat Stelian Ion, vicepreşedinte USR şi fost ministru al Justiţiei. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel