USR, proiect de lege privind trimiterea pacienților de la stat la privat. Rafila, reacție

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Ministrul Sănătății Alexandru Rafila a susținut declarații de presă, astăzi, 18 aprilie 2024. 

Alexandru Rafila a fost întrebat de ce a dat Guvernul aviz negativ pe proiectul de lege care penaliza practica de a trimite pacienții de la stat la privat.

„Am văzut și eu acel proiect, era un proiect făcut superficial, din punctul meu de vedere, care nu răspundea nevoilor pe care le avem de a opri această direcționare a pacienților către privat. Să nu uităm, de exemplu, că medicii e familie sunt operatori privați și trimitem pacienții la medicul de familie, chiar dacă sunt operatori privați.

Este un proiect inițiat de USR, de un domn Adrian Wiener cred că îl cheamă. Dânsul are, mai ales în ultimii ani, o abordare care mă face să cred că este cel mai bun medic dintre politruci sau cel mai bun politruc dintre medici. Nu știu exact care este calitatea dânsului, dar acel document, noi lucrăm la o strategie care să limiteze acest lucru. Nu știu dacă o să putem să o eliminăm.

O să încercăm să facem lucrurile aplicat și într-un mod care responsabilizează medicii. Cred că ar trebui făcută o declarație pe propria răspundere a medicilor care lucrează în instituțiile publice privind acest aspect, că nu direcționează pacienți. Trebuie stabilite și niște sancțiuni care să poată să fie aplicabile.

O să introducem curând, în criteriile de performanță ale managerilor, modul în care este respectat programul de lucru în spitalele publice, pentru că un medic care lucrează într-un spital public trebuie să desfășoare o activitate de cel puțin 6 ore, iar completarea până la 7 ore o face printr-un serviciu de gardă.

Noi lucrăm la acest lucru. Nu am niciun fel de comentariu referitor la propunerea USR. Sunt, în general, propuneri care sunt demagogice și inaplicabile.", a spus ministrul Alexandru Rafila. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel