Urmărește emisiunea live


EXCLUSIV  URLETELE unui șofer din Militari (Gorjului). Semn de circulație CONTROVERSAT

Vineri, la ora 13:35, am început să aud urlete pe stradă din cauza unui "triunghi": un semn de circulație, un șofer care respecta regulile și un altul căruia nu i-a păsat de indicatorul cu "TRECERE INTERZISĂ".

Am văzut scena de la geam: un conducător auto, care se afla pe interzis, țipa cu toată forța la un altul să dea cu spatele pentru că are chef el să treacă pe acolo. După trei minute de ceartă, am coborât. I-am zis omului care urla că-s de la presă. Mi-a răspuns că "și ce dacă?". N-am mai apucat să scot telefonul, să îl facem celebru, pentru că venea furios spre mine. Până la urmă, un alt domn din trafic i-a sugerat să plece. Și a plecat, înjurând printre dinți, spunându-mi că stă prin apropiere. Probabil să mă atenționeze voalat.

Mă rog, despre ce se întâmplă pe strada Grințieșului, Gorjului (Militari), Sector 6, - pentru că aici s-a întâmplat incidentul, am mai scris. Și voi scrie de câte ori va fi cazul, pentru că legea trebuie respectată. Și dacă un semn de circulație te obligă să faci stânga, fă stânga! 

Reiau ce scriam în urmă cu vreo lună și jumătate:

În București există o stradă unde semnele de circulație nu se respectă. Probabil, situația există și în alte locuri din Capitală și țară, dar înjurăturile șoferilor pe care le aud zilnic m-au făcut să scriu despre acest subiect.

Multă vreme, la capătul străzii Grințieșului, din Sectorul 6, nu exista semnul de circulație "Obligatoriu la dreapta". Șoferul putea să vireze pe strada Lavandei și la dreapta, și la stânga, cu precizarea că trebuia să se asigure. Din cauza blocajelor care tot aveau loc pe această stradă, s-a decis să fie instalat semnul "Obligatoriu la dreapta", doar că aproape nimeni nu îl ia în seamă. Evident, astfel apar noi ambuteiaje și șoferii, cu nervii întinși la maximum, încep să se înjure ca la ușa cortului pentru că, deși vorbim despre o străduță lăturalnică, este intens circulată.

Un șofer de taxi mi-a spus că nu respectă semnul de circulație pentru că nu l-a văzut, dat fiind faptul că a fost pus "fără să fi aflat înainte. Vina este a lor că pun semne de circulație din senin".

Până acum nu s-a produs niciun accident important, dar nu uitați că ignorarea unui semn de circulație vă poate omorî. În plus, înainte de a ne plânge că nu avem autostrăzi pe care să circulăm, poate că, primul pas spre normalitate și reducerea decedaților de pe șosele, ar fi să începem schimbarea pornind de la lucruri pe care le considerăm neimportante, cum ar fi respectarea semnelor de circulație.


Precizăm că filmările de mai jos au fost făcute într-un timp foarte scurt, dovadă că foarte mulți șoferi ignoră respectivul semn de circulație. Veți spune că este un lucru mărunt, dar și depășirea liniei continue poate fi un aspect neînsemnat, uneori aducător de moarte.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel