Ursula von der Leyen, mesaj pentru Nicolae Ciucă: Vom lucra împreună pentru a găsi soluții împotriva pandemiei

Von der Leyen: UE este pregătită de noi sancţiuni dure dacă Putin nu opreşte războiul / Sursă foto: Facebook European Commission
Von der Leyen: UE este pregătită de noi sancţiuni dure dacă Putin nu opreşte războiul / Sursă foto: Facebook European Commission

Ursula von der Leyen, președintele Comisiei Europene, i-a transmis un mesaj lui Nicolae Ciucă, noul premier al României.

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, l-a felicitat joi pe Nicolae Ciucă pentru învestirea în funcţia de prim-ministru al României.

Felicitări Nicolae Ciucă pentru investirea în funcția de prim ministru!

Vom lucra împreună cu noul guvern român pentru a găsi soluţii împotriva pandemiei şi pentru a implementa planul naţional de redresare şi rezilienţă, a scris şefa executivului comunitar într-un mesaj pe Twitter.

Membrii Guvernului condus de prim-ministrul Nicolae Ciucă au depus jurământul de învestitură, joi, în faţa preşedintelui Klaus Iohannis, într-o ceremonie desfăşurată la Palatul Cotroceni. Plenul Parlamentului a acordat votul de încredere Guvernului cu 318 voturi "pentru" şi 126 voturi "împotrivă", scrie Agerpres.

Guvernul Ciucă se reuneşte, joi, în prima şedinţă de la învestirea în Parlament

Guvernul condus de Nicolae Ciucă se reuneşte, joi, în prima şedinţă de după învestirea în Parlament. Potrivit Biroului de presă al Executivului, prima reuniune guvernamentală a Cabinetului Ciucă este programată să se desfăşoare începând cu ora 18,15. Pe agenda şedinţei figurează aprobarea unui proiect de ordonanţă de urgenţă privind stabilirea unor măsuri la nivelul administraţiei publice centrale şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative.

Aprobarea proiectului este necesară având în vedere că Executivul are o nouă structură şi va avea în componenţă 20 de ministere, cu două mai mult faţă de Cabinetul Florin Cîţu, în plus fiind Ministerul Antreprenoriatului şi Turismului şi Ministerul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse.

Membrii Guvernului condus de prim-ministrul Nicolae Ciucă au depus jurământul de învestitură, joi, în faţa preşedintelui Klaus Iohannis, într-o ceremonie desfăşurată la Palatul Cotroceni.

Plenul Parlamentului a acordat votul de încredere Guvernului cu 318 voturi "pentru" şi 126 voturi "împotrivă", transmite Agerpres.

Noul Guvern Ciucă a depus jurământul, la Palatul Cotroceni. Klaus Iohannis: Vă felicit, criza politică s-a terminat, DAR...

”Vă felicit, criza politică s-a terminat, dar celelalte crize, nu,  și nici problemele nu au dispărut. Pandemia nu s-a terminat, criza energetică nu s-a terminat, capătă doar noi forme. Bugetul pe acest an va trebui rectificat, bugetul pentru anul viitor va trebui pregătit și votat. Oamenii așteaptă plata salariilor și a pensiilor la timp și multe alte lucruri se cer rezolvate urgent. Pentru toate acestea, este nevoie de un guvern solid, cu o majoritate consistentă în Parlament, și acum există acest Guvern.

Dar nu numai probleme ne așteaptă și vă așteaptă. Sunt multe oportunități. PNRR se cere implementat, sunt foarte mulți bani aici care trebuie investiți în beneficiul românilor.

Toată lumea așteaptă măsuri consistente pentru a garanta o creștere economică, pentru a crește salariile, pentru a crește pensiile, toată lumea se așteaptă la investiții, autostrăzi, drumuri, spitale, școli și multe altele. Și, pentru toate acestea, pentru a fructifica aceste oportunități, este nevoie de un guvern puternic, bine condus, care se sprijină pe o largă majoritate în Parlamentul României. Acum, avem acest guvern.

Nu a fost simplu, cred că nu-și imaginează nimeni că a fost simplu ca, într-o coaliție, să vină împreună partide care, până mai ieri, s-au luptat unul împotriva celuilalt. A fost nevoie să se treacă peste multe orgolii, și mai mari, și mai mici, pentru a găsi punctele comune și pentru a ajunge la votul de încredere de astăzi. 

Domnule prim-ministru, onorați membri ai Guvernului, așteptările sunt mari, românii așteaptă să vă apucați și să rezolvați problemele pe care le-ați enunțat în programul de guvernare. Lumea s-a săturat de crize, de promisiuni, oamenii vor să vadă fapte, rezultate. Vă invit să le livrați. Vă doresc succes și sănătate!” a declarat președintele Klaus Iohannis (citește AICI). 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel