Ursula von der Leyen, despre violențele de la Capitoliu: Ceea ce s-a întâmplat este îngrozitor și revoltător

Ursula von der Leyen
Ursula von der Leyen

Preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a comentat protestele violente din SUA.

Preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a catalogat violențele de la Capitoliu ca fiind îngrozitoare și revoltătoare.

Ceea ce s-a întâmplat ieri la Washington este în egală măsură îngrozitor şi revoltător. Totuşi, faptul că în aceeaşi noapte Joe Biden a fost confirmat drept viitorul preşedinte american arată cât de solidă este democraţia americană. Acum Joe Biden are în faţă o sarcină dificilă. El trebuie să aducă pace şi unitate; el trebuie să unească divizările profunde şi să trateze marile probleme ale viitorului - depăşirea pandemiei, modul de a depăşi criza economică globală cauzată de această pandemie, protejarea planetei noastre de schimbările climatice, modul de avansare a digitalizării şi, mai presus de orice, modul de consolidare a democraţiei., a declarat Ursula von der Leyen într-un mesaj video.

Ea a exprimat disponibilitatea Europei de a lucra îndeaproape cu noul preşedinte al SUA în toate dosarele prioritare, relatează Agerpres. Amintim că sute de susţinători ai lui Donald Trump au luat cu asalt, miercuri, Capitoliul din Washington într-o tentativă de a opri procedura de certificare a victoriei democratului Joe Biden în alegerile prezidenţiale din SUA din 3 noiembrie, confruntându-se cu poliţia la sediul Congresului american. Aceste confruntări au cauzat moartea a cinci persoane, printre care un ofiţer de poliţie.

VEZI ȘI: Proteste violente SUA - Capitoliu. Peste 6 mii de membri ai Gărzii Naţionale, desfăşuraţi pentru 30 de zile în Washington DC

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel