Urmărește emisiunea live


Proteste violente SUA - Capitoliu. Peste 6 mii de membri ai Gărzii Naţionale, desfăşuraţi pentru 30 de zile în Washington DC

După asaltul asupra Capitoliului, autoritățile din SUA au decis că mii de membri ai Gărzii Naționale vor fi desfășurați Washington DC, pentru următoarele 30 de zile.

Mii de membri ai Gărzii Naţionale vor fi desfăşuraţi la Washington DC, pentru următoarele 30 de zile, transmite Agerpres. Decizia a fost luată după ce sute de manifestanţi pro-Trump au reuşit să pătrundă miercuri în sediul Congresului SUA pentru a bloca procedura de certificare a rezultatelor alegerilor prezidenţiale din 3 noiembrie, relatează dpa.

Aproximativ 6.200 de militari din unităţi ale Gărzii Naţionale din statele Maryland, Virginia, Pennsylvania, New York şi New Jersey vor fi desfăşuraţi în capitala federală a SUA pentru a asigura paza Capitoliului. Cei mai mulţi dintre aceştia vor sosi acolo până duminică.

Totodată, peste 741 de membri ai Gărzii Naţionale patrulează deja în Washington DC, în a cărui zonă centrală au fost create 30 de puncte de control. În următoarele 30 de zile, militarii vor lucra prin rotaţie, câte 850 pe o tură de 12 ore, sub un comandament la nivel federal. Amintim că reprezentanţii Pentagonului au fost criticaţi joi de congresmeni pentru faptul că a durat câteva ore până să suplimenteze efectivele Gărzii Naţionale desfăşurate în Washington DC. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel