Urgia se întoarce. Autoritățile se pregătesc de COD ROȘU

cod_portocaliu_de_ninsoare_55196500
cod_portocaliu_de_ninsoare_55196500

După câteva zile în care ninsoarea s-a mai domolit, iată că viscolul și zăpada se întorc pe meleagurile noastre. Din această dimineață, miercuri, 29 ianuarie, vremea rea își va face simțită prezența în România.

Calculele meteorologilor arată că vremea se va înrăutăți de la o oră la alta. Autoritățile sunt în acest moment în alertă, se iau toate măsurile și este foarte probabil ca la orele amiezii să fie emis COD ROȘU. Pentru a se întâmpla acest lucru, este nevoie de trei condiții îndeplinite: stratul de zăpadă trebuie să depășească 50 de metri, intensitatea căderii zăpezii trebuie să fie de peste 10-15 km/h, iar vântul să bată cu peste 80 km/h. În județele în care se vor întruni toate condițiile, autoritățile vor institui COD ROȘU.

De miercuri dimineaţă, de la ora 6.00, a intrat în vigoare un COD PORTOCALIU de ninsori şi viscol, instituit de meteorologi până la ora 23.00. Bucureştiul şi 14 judeţe se pregătesc pentru o nouă urgie albă, după cea de la sfârşitul săptămânii trecute. În alte 11 judeţe va fi cod galben de ninsoare şi viscol, potrivit ANM. Autorităţile sunt în alertă şi s-au programat măsuri pentru ca vremea rea să nu creeze probleme atât de mari ca în trecut, informează Romania TV.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel