Mulți ruși prezenți la mitingul lui Putin de la Moscova spun că au fost presați să participe - BBC

Vladimir Putin a ținut un discurs în fața a 200 000 de ruși  (95.000 ar fi fost pe Stadionul Luzhniki din Moscova, 100.000 în afara lui), transmis în direct la posturile de televiziune ale Kremlinului. 

BBC a vorbit cu zeci de ruși care stăteau la coadă pentru a intra pe stadion la mitingul pro-Kremlin. Mulți dintre ei au declarat pentru BBC că lucrează în sectorul public și că au fost presați să participe de către angajatori.

Un bărbat care lucrează în metroul din Moscova a spus, pentru sursa citată, că el și alți angajați au fost forțați să participe la miting.

"Voi fi aici o vreme și apoi voi pleca... Cred că majoritatea oamenilor de aici nu susțin războiul. Nici eu nu susțin războiul", a spus el. Mulți ruși nu au vrut să fie filmați sau să răspundă la întrebări. Studenții au spus că li s-a oferit opțiunea de a avea o zi liberă de la cursuri dacă vor participa la „un concert” pe stadion. Unii dintre ei nici nu știau că evenimentul a fost dedicat, parțial, sprijinirii războiului din Ucraina, precizează BBC.

Fără îndoială, au fost prezenți câțiva oameni care îl susțin cu adevărat pe președintele Putin și „operațiunea militară specială din Ucraina”, așa cum preferă să o numească Kremlinul, mai spune sursa citată.

Vezi și Geaca de lux purtată de Putin, la concertul aniversar de vineri, costă 12.000 de euro (Daily Mail)

Cotidianul britanic Daily Mail scrie că geaca purtată de Putin este marca Loro Piana, din cea mai nouă colecție de iarnă, și costă aproximativ 10.000 de lire sterline, adică 12.000 de euro.

De asemenea, ziarul rusesc de opoziție, The Moscow Times, a menționat prețul hainei de lux pe care a purtat-o președintele rus. Vezi geaca aici!

Citește și Vladimir Putin a dispărut brusc. Chirieac: Cine s-a gândit la acest lucru a fost genial - video

Iată ce a declarat președintele rus la miting:

- Noi suntem un popor multinațional, Federația Rusă, uniți printr-o soartă comună pe pământul nostru. Aceasta este primul rând din legea de bază a Rusiei, Constituția, și fiecare rând e plin de un sens profund, are o însemnătate. Pe pământul nostru, uniți de o soartă comună. Așa probabil au gândit și oamenii când au mers la referendum în Crimeea, pe 18 martie, 2014. Ei au trăit și trăiesc pe pământul lor și au vrut să trăiască o soartă comună cu patria lor istorică, cu Rusia. Ei au avut tot dreptul la acest lucru și și-au atins scopul. Îi felicităm în primul rând pe ei, cu această sărbătoare. Este sărbătoarea lor.

- Nu este o chestiune de decizii. Cei din Crimeea și cei din Sevastopol au făcut lucruri corecte când au pus o barieră în calea naționalismului. 

- A elibera oamenii de suferințe, de genocid este principalul motiv și scopul operațiunii militare pe care noi am început-o în Donbas și în Ucraina.

- Acesta este scopul și aici mie îmi vin în cap niște vorbe cunoscute: Nu este mai multă iubire ca atunci când cineva își dă sufletul pentru prietenii săi. Noi vedem cum, în mod eroic, luptă băieții noștri în această operațiune militară. Aceste cuvinte din Sfânta Scriptură sunt hrană sfântă pentru creștini, (...) o comoară universală pentru toți reprezentanții Rusiei, pentru toate naționalitățile Rusiei și anume pentru poporul nostru, în primul rând pentru poporul nostru, dar totul se reduce la fapte, la valorile universale pentru toți oamenii, de toate confesiunile din Rusia, pentru oamenii noștri în special.  Confirmarea acestui lucru este modul în care luptă băieții noștri în această operațiune militară, umăr la umăr. Se ajută, se susțin unul pe altul, iar dacă trebuie, atunci, ca pe un frate de sânge, îl acoperă cu trupul său de gloanțele de pe câmpul de luptă. Așa ceva nu am văzut demult.

- Spun aceste lucruri gândindu-mă la Biblie, nu există dragoste mai mare decât dacă cineva își dă sufletul pentru poporul lui și putem vedea faptele eroice ale oamenilor noștri în această operațiune. 

Citește mai multe>>

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel