Unicornii turcilor, companii care ies din matca domeniului tehnologiei. Ce domeniu de activitate au

Sursă foto: Pexels
Sursă foto: Pexels

Două companii unicorn provenite din Turcia ies din tiparele start-upurilor din domeniul tehnologiei. 

Datorită unei creșteri rapide a capitalului de risc nu mai este neobișnuit ca diferite companii unicorn din domeniul tehnologiei să iasă în evidență în țările mediu dezvoltate, ca start-upuri nelistate la bursă, cu o valoare de peste 1 miliard de dolari, scrie The Economist.

Cu toate acestea, doi unicorni care provin din Turcia sunt creaturi deosebit de ciudate. În primul rând, sunt foarte mari. Trendyol, o companie din rândul celor care practică comerțul electronic, este evaluată la 16,5 miliarde de dolari, dându-i statutul de „decacorn”, carear trebui să fie în valoare de 10 miliarde de dolari sau mai mult. Getir, un pionier al livrării „superrapide” de alimente, se pare că este aproape de a se alătura acestui grup select.

Doi unicorn proveniți din praful unei țări măcinate de inflație și corupție

În al doilea rând, sunt întărite de luptă. Ambele provin dintr-o țară devastată de inflație, instabilitate valutară și politici economice dificile, oricare dintre aceste aspecte putând deveni criptonită pentru investitori (sau o slăbiciune). Cel mai izbitor, fondatorii lor nu se aseamănă cu frații lor arhetipali din tehnologie. Demet Mutlu de la Trendyol este o femeie de 39 de ani. Nazim Salur din Getir este un bărbat în vârstă de 60 de ani.

Și totuși, privte cu atenție, cele două companii ale lor care acum valorează mai mult decât aproape orice altă firmă listată în Turcia sunt orice, dar asemănătoare nu. Potrivit unei țări care se vede ca o poartă între Orient și Occident, Bosforul reprezintă delimitarea dedublării lui Janus, asemănându-i-se în dualitate. 

Primul unicorn se inspiră din China, celălalt se uită spre Europa și America. Unul evită lumina reflectoarelor, air celălalt o dorește cu aviditate și dorește să transforme femeile în cele mai determinate persoane. Celălalt unicorn are mantra masculină a „democratizării dreptului la lene”. Ele încapsulează mai multe dimensiuni diferite ale diviziunii tehnologice. Asta le face intrigant de comparat și contrastat.

Vezi și: ZĂPADĂ în ISTANBUL. Mii de oameni, blocați pe autostrăzi până la topirea zăpezii. Cum arată capitala comercială a Turciei - GALERIA FOTO

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel