Ungaria este ameninţată cu eliminarea din UE dacă introduce pedeapsa cu moartea

Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker,  a trimis un avertisment Budapestei. Guvernul ungar trebuie să  abandoneze ideea introducerii pedepsei cu moartea, în caz contrar ţara sa va trebui să părăsească Uniunea Europeană, a declarat Jean-Claude Juncker, într-un interviu acordat duminică ziarului german Süddeutsche Zeitung, citat luni de presa internaţională.

"Acesta va fi un motiv de divorţ", a spus preşedintele Comisiei Europene, în interviul în care a avertizat, pe de altă parte, că o ieşire a Greciei din zona euro ar putea deteriora încrederea în moneda unică europeană, informează Agerpres.

Premierul Ungariei, Viktor Orban, a impulsionat cu câteva săptămâni în urmă dezbaterea pe tema pedepsei cu moartea, afirmând că fiecare ţară din UE ar trebui să poată decide singură dacă să introducă sau nu pedeapsa capitală.

Citește și: Jean-Claude Juncker, preşedintele Comisiei Europene, lui Viktor Orban, la Riga: "Salut, dictatorule!"

Aceasta însă, aminteşte agenţia de presă Reuters, contravine acordurilor fundamentale ale Uniunii Europene.

Pedeapsa cu moartea a fost abolită în Ungaria chiar după căderea comunismului în anii 1990, cu mult înaintea aderării sale în 2004 la blocul comunitar.

Comisia Europeana a reacţionat imediat după ce premierul Viktor Orban a anunţat în legătură cu posibila readucere "pe ordinea de zi" a acestei probleme, amintind ca abolirea pedepsei cu moartea este 'o condiţie prealabilă pentru aderarea la UE' şi pentru a rămâne în blocul comunitar.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel