Jean-Claude Juncker, preşedintele Comisiei Europene, lui Viktor Orban, la Riga: "Salut, dictatorule!"

“Hello, Dictator!/Salut, Dictatorule”, aceasta a fost formula de salut folosită, vineri, de către președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, pentru premierul ungar Viktor Orban, la Riga, unde are loc Summitul Parteneriatului Estic.

Potrivit euronews.com, jurnaliştii prezenţi la Riga pentru Summitul Parteneriatului Estic l-au auzit pe Jean-Claude Juncker când i-a spus lui Viktor Orban "Hello, Dictator!/Salut, dictatorule!", însă nimeni nu a reușit să afle și răspunsul premierului Ungariei.

În orice caz, cei doi lideri europeni erau zâmbitori în deschiderea summitului, scrie sursa citată.

Președintele Comisiei Europene se pare că a fost într-o dispoziție foarte bună, oferindu-se chiar să-i împrumute cravata sa premierului grec, Alexis Tsipras, deși este de notorietate faptul că acesta refuză să poarte acest obiect vestimentar.

Viktor Orban, amenințat cu excluderea Fidesz din PPE, din cauza discuției privind pedeapsa cu moartea 

Replicile acide privind stilul de conducere al lui Viktor Orban nu sunt o noutate pe coridoarele Uniunii Europene, fostul comisar Louis Michel afirmând despre premierul ungar că are "tendinţe autocratice". Orban a fost adesea criticat de către rivalii săi interni că încalcă libertățile prin reformele sale din Ungaria în domeniul justiţiei, presei şi economiei, iar sugestia recentă a premierului de la Budapesta privind redeschiderea dezbaterii legate de introducerea pedepsei cu moartea în Ungaria a declanșat reacţii aprinse în Uniunea Europeană.

De asemenea, notează sursa citată, Jean-Claude Juncker l-a îmbrățișat, la Riga, pe președintele Franței, Francois Hollande, iar pentru ministrul de Externe al Spaniei, a avut un salut aparte, cu mâna la frunte.

Vasile Blaga: Cristian Poteraș, radiat din rândul membrilor de partid. Asta-i viaţa!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel