Unde poți schia azi în România

Şase dintre cele opt pârtii ale Domeniului Şureanu, din Munţii Sebeşului, sunt acoperite aproape în totalitate cu omăt nou, ninsorile şi vremea rece din ultimul timp îmbunătăţind vizibil starea acestora.

Serbările Zăpezii, care ar fi trebuit să se desfăşoare în weekend, au fost amânate de teama unei schimbări meteo.

"Există suficient omăt pe şase din cele opt pârtii de la Şureanu. Se poate schia, deci, în condiţii bune la Şureanu, ceea ce din nou separă această zonă, ca şi climat şi calitate a zăpezii, de restul domeniilor schiabile din ţară. Cât despre Serbările Zăpezii, care urmau să aibă loc în acest weekend, acestea au fost amânate, (...), pe motive de vreme nefavorabilă. În prezent, deşi vremea se prezintă satisfăcător, iar pârtiile sunt în stare bună, este, într-adevăr, posibilă oricând o schimbare meteo neplăcută", a precizat, potrivit unui comunicat de presă, Rareş Tileagă, monitor de schi.

El a apreciat că starea pârtiilor e neaşteptat de bună: "Domeniul schiabil prezintă porţiuni restrânse de iarbă şi gheaţă, pârtiile fiind în proporţie de 95% acoperite cu omăt nou, ideal pentru schi. De asemenea, zona de off-piste este accesibilă, dar recomandăm multă prudenţă, întrucât noul strat de zăpadă nu e suficient de gros".

Domeniul schiabil de la Şureanu este situat în extremitatea sudică a judeţului Alba, la o altitudine de 2.000 de metri. În Alba încă se mai poate schia şi la Arieşeni, în Munţii Apuseni, unde, având în vedere ninsorile şi răcirea vremii din ultimele zile, starea pârtiilor a cunoscut o uşoară îmbunătăţire faţă de săptămâna trecută. Deşi nu prezintă o grosime satisfăcătoare, stratul de omăt poate fi suficient pentru practicarea sporturilor de iarnă, în condiţii relativ bune, atât pe Vârtop 1, cât şi pe Vârtop 2, a mai precizat Rareş Tileagă. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel