EXCLUSIV  Unde în București vine factura la energie doar 31 de lei. Dovadă pentru Burduja - foto

După ce Sebastian Burduja, ministrul Energiei, a zis că pentru energie electrică sunt peste cinci milioane de gospodării care plătesc lunar o factură de 35 de lei, „o factură absolut rezonabilă”, am încercat să găsim o astfel de locuință.

Și am găsit-o, doar că era goală. În acea locuință, există în priză, non-stop, doar un frigider. Elena Cristian, analist DC Business, a avut dreptate: Ministrul Sebastian Burduja ia măsuri pentru... case goale, nu pentru oameni.

Într-o garsonieră din București, unde nu locuiește nimeni, factura la energie este 31 de lei, pe luna ianuarie 2024, după cum puteți vedea în imaginea de mai jos:

3. -imagine fara descriere- (factura-energie-2_17838100.jpg)

2. -imagine fara descriere- (factura-la-energie-3_80150400.jpg)

Amintim ce spunea Elena Cristian, analist DC Business, în urmă cu câteva zile, privind acest subiect.

„Burduja este rupt de realitate. 35 de lei este o sumă care se plătește, probabil, acolo unde nu locuiește nimeni, unde casele sunt închise, unde nu există niciun consumator. Prin urmare, nu poți să faci o analiză pe baza unor puncte de consum goale. Acolo unde există cineva care consumă, care trăiește, care deține măcar un televizor, o mașină de spălat, un bec, un frigider nu are cum să plătească doar 35 de lei. Să vă dau un exemplu: Mama locuiește singură, are strictul necesar și plătește între 85 și 100 de lei. Nu poți să faci analiza pentru viitoare schemă de compensare-plafonare pe baza unor case goale, unor case fără consumatori. Este ca și cum te-ai raporta la ceva ce nu există. Este ca și când faci analiza de inflație pe un produs care nu există în magazine și nu s-a scumpit pentru că nu există”, a zis Elena Cristian pentru DC News.

„Orice specialist poate să facă un calcul estimativ pe consumul unui frigider, mașină de spălat, televizor, bec, unei surse de încălzire - și niciodată chiar și la prețul plafonat la energie electrică - nu are cum să dea un consum lunar de 35 de lei cât spune ministrul Burduja”, a mai zis analistul DC Business.

Calculul acesta de 35 de lei este făcut pentru case goale, pentru case în care nu locuiește nimeni, unde se plătește un fel de taxă lunară de racordare, nu pentru casele în care locuiesc oameni, unde se trăiește, unde se consumă energie electrică.

VEZI ȘI: Cât plătește lunar factura la curent ministrul Sebastian Burduja? Dar părinții săi? Ministrul scoate calculele după ce Elena Cristian i-a spus că ia măsuri pe case goale - https://www.dcnews.ro/cat-plateste-lunar-factura-la-curent-ministrul-sebastian-burduja-dar-parintii-sai-ministrul-scoate-calculele-dupa-ce-elena-cristian-i-a-spus-ca-ia-masuri-pe-case-goale_949346.html#google_vignette

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt1
YesMy - smt4.3.1
pixel