Unde au descins mascații în această dimineață - Ultimă Oră

Joi dimineață, sub coordonarea Direcției de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, polițiștii efectuează 19 percheziții, în 4 județe. Vizate de acțiuni sunt persoane bănuite de evaziune fiscală și spălare de bani, dar și sediile firmelor administrate de ele. Prejudiciul din această cauză este de peste 1.000.000 de euro, potrivit anchetatorilor.

La ora transmiterii acestui articol, 57 de polițiști, dintre care 40 specializați în investigarea criminalității economice, efectuează 19 percheziții în județele Timiș, Alba, Vâlcea și Mehedinți, la locuințele unor persoane bănuite de evaziune fiscală și spălare de bani, precum și la sediile sociale ale firmelor administrate de acestea.

Activitățile sunt coordonate de Direcția de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române și se desfășoară în cadrul a două dosare penale aflate în instrumentarea Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Timiș.

De asemenea, la acțiune participă 17 luptători de intervenție din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Timiș, precum și jandarmi.

În fapt, din cercetări a reieșit că, în perioada 2013-2015, 12 persoane, în calitate de reprezentanți legali (asociați, administratori, împuterniciți) la patru societăți comerciale cu sedii declarate în județul Timiș, s-ar fi sustras de la îndeplinirea obligațiilor fiscale.

[citeste si]

Cei în cauză ar fi înregistrat în contabilitatea firmelor mai multe facturi fiscale emise în baza unor operațiuni comerciale fictive, reprezentând cheltuieli cu achiziția și livrarea de materiale feroase și neferoase, pentru care au diminuat artificial impozitul pe profit.

Prejudiciul cauzat astfel bugetului de stat este de peste 1.000.000 de euro, susțin anchetatorii.

Ulterior, prin intermediul societăților controlate au fost supuse procesului de spălare a banilor toate aceste sume, prin diferite operațiuni sau tranzacții financiare.

Astfel, cei în cauză ar fi făcut depuneri succesive de valori monetare, urmate de retrageri imediate de către persoane interpuse, în calitate de împuterniciți pe conturile bancare.

De asemenea, sumele depuse ar fi fost rulate în conturile bancare ale societăților, fiind astfel disimulată adevărata natură a provenienței și circulației banilor.

Cercetările sunt continuate, pentru stabilirea întregii activități infracționale.

Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Serviciului Român de Informații.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel