Una dintre persoanele favorizate de fostul ministru Chesnoiu la concursul de angajare ar fi fost cunoștința lui Petre Daea

Foto Octav Ganea / Inquam Photos
Foto Octav Ganea / Inquam Photos

Referatul trimis de DNA la Parlament susține că una dintre persoanele favorizate de fostul ministru Chesnoiu la concursul de angajare ar fi fost cunoștința lui Petre Daea.

Una din persoanele căreia fostul ministru al Agriculturii Adrian Chesnoiu i-ar fi dat subiectele pentru concursul de angajare ar fi fost o cunoştinţă a actualului ministru al Agriculturii, Petre Daea. Asta reiese din referatul DNA trimis la Parlament pentru ridicarea imunităţii lui Chesnoiu.

Petre Daea i-ar fi cerut lui Adrian Chesnoiu să-i angajeze cunoştinţa în minister, potrivit documentului. Contactat telefonic de Ştirile TVR, ministrul Agriculturii a susţinut că nu ştie cine este persoana prezentată drept cunoştinţa sa.

Potrivit documentului DNA, fostul ministru al Agriculturii Adrian Chesnoiu i-ar fi cerut unui membru al comisiei de concurs să i dea subiectele pentru examenul de angajare a lui Cosmin Mihai Corobea și a încă trei persoane.

Procurorii susțin că Mihai Cosmin Corobea este o cunoștință a actualului ministru al Agriculturii Petre Daea. Acesta i-ar fi solicitat lui Chesnoiu să îi angajeze cunostința pe un post de consilier în minister.

Până la urmă, Mihai Cosmin Corobea a câştigat concursul şi a fost angajat în ministerul Agriculturii pe un post de consilier cu salariu de peste 10.000 de lei.

Membrul din comisia de concurs căruia fostul ministru Adrian Chensoiu i-ar fi cerut să le dea subiectele candidaților agreaţi l-a denunţat pe ministru la DNA încă din februarie. Martorul denunțător l-a înregistrat apoi ambiental pe ministru.

Adrian Chesnoiu a fost pus sub acuzare de procurorii anticorupție pentru instigare la permiterea accesului unor persoane neautorizate la informații ce nu sunt destinate publicității și abuz în serviciu. Chesnoiu şi-a dat demisia din funcţia de ministru după cererea DNA de ridicare a imunității parlamentare, iar parlamentul a permis ancheta DNA, conform TVR.

Petre Daea: Eu, de regulă, ca inginer agronom, combat gândacii, nu-i mănânc

Noul ministru al Agriculturii nici nu vrea să audă de mâncarea preparată din insecte. Petre Daea spune că nimeni nu-i poate obliga pe români să înlocuiască mâncarea noastră tradiţională cu feluri simandicoase preparate din lăcuste sau gândaci.

Întrebat de Victor Ciutacu ce părere are despre mâncarea preparată din insecte, noul ministru al Agriculturii a dat un răspuns vehement.

„Eu, de regula, ca inginer agronom, combat gândacii, nu-i mănânc. Lucrurile acestea nu țin, pentru că vin împotriva firii. Întrebați pe oricine. Noi nu trebuie să ne abatem de la drumul cunoscut, pentru că am constatat că atunci când o facem greșim.

Am și auzit ca suport al justificării că avem o proteină nouă, eu le-am spus că lăcustele trăiesc tot pe pământ, ele mănâncă vegetație. Adică nu reprezintă o sursă sigură. Nu are rost să mai discutăm.

Haideți să ne ducem la mămăliga noastră, pentru că o vedem afectată pe câmp, aceasta este îngrijorarea ministrului”, a declarat Petre Daea la RomâniaTV (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel