Un zbor a aterizat în India cu 70% dintre pasageri testați pozitiv cu Covid-19

Fotografie creată de Adrienn, de la Pexels
Fotografie creată de Adrienn, de la Pexels

125 de pasageri dintr-un avion care a decolat de la Milano și a aterizat la Amritsar, în India, au fost testați pozitiv cu Covid-19.

Deşi ar fi trebuit să prezinte un test COVID-19 negativ pentru a se îmbarca, aproximativ 70% dintre pasagerii unui zbor de la Milano la Amritsar au fost testaţi pozitiv pentru coronavirus la sosirea în India miercuri după-amiază, relatează joi DPA, potrivit Agerpres.

La aterizare, cei 160 de adulţi aflaţi la bordul zborului au fost testaţi din nou şi 125 de teste s-au dovedit pozitive, potrivit mass-media indiene joi, citând oficiali.

Cei 125 de pasageri pozitivi au fost imediat plasaţi în carantină instituţională, potrivit canalului de televiziune NDTV.

După un val feroce şi mortal de coronavirus anul trecut, numărul de cazuri în India a fost redus luni de zile, dar de ceva timp a crescut brusc.

Totuşi, la nivel naţional, aproape 91.000 de persoane au fost testate pozitiv joi, deşi probabil există un număr semnificativ de cazuri neraportate.

CITEȘTE ȘI: EXCLUSIV  Aviația la începutul anului 2022. Osiceanu, despre start-up-uri: Avantajele și dezavantajele acestui fenomen care a acaparat zborurile

VEZI ȘI: India a anunțat, miercuri, primul deces cauzat de varianta Omicron 

Un bărbat diabetic care a murit în statul Rajasthan reprezintă primul deces cauzat de varianta Omicron a noului coronavirus pe teritoriul Indiei, a anunţat miercuri Ministerul Sănătăţii din această ţară, informa Reuters, potrivit Agerpres.

Conform declaraţiilor făcute de un oficial indian la o conferinţă de presă, bărbatul, o persoană în vârstă, a murit din cauza unui atac de cord în urmă cu câteva zile, iar teste genetice au arătat ulterior că acesta fusese infectat de varianta Omicron.

Oficiali guvernamentali au declarat unor surse că numărul cazurilor zilnice de COVID-19 din cel de-al treilea val pandemic din India ar putea să depăşească recordul de 414.000 de cazuri stabilit într-o singură zi în mai 2021. Ei au avertizat, totodată, că mulţi indieni nu iau în serios riscurile provocate de varianta Omicron şi nu poartă măşti sanitare, întrucât majoritatea cazurilor raportate până în prezent au constat în forme uşoare ale bolii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel