Un teren viran din Arad va fi amenajat ca zonă de agrement cu 4,8 milioane euro

Un teren viran din municipiul Arad, situat lângă un cartier de blocuri, va fi amenajat ca zonă de agrement, cu terenuri de sport, zonă de camping, spaţii de joacă pentru copii şi luciu de apă, printr-o investiţie de aproximativ 4,8 milioane de euro, cea mai mare parte a sumei fiind fonduri europene. 

Reprezentanţii Agenţiei pentru Dezvoltare Regională (ADR) Vest şi ai Primăriei Arad au semnat, marţi, contractul de finanţare cu fonduri europene pentru proiectul 'Revitalizarea zonei strada Mărului şi amenajarea ca zonă de agrement'.

În urma obţinerii finanţării, un teren degradat din municipiul Arad va fi transformat într-un punct de atracţie cu numeroase facilităţi de petrecere a timpului liber şi relaxare. Potrivit unui comunicat al ADR Vest, sunt propuse intervenţii pe o suprafaţă de 282.000 de metri pătraţi, zonă care va trece prin procesul de reconversie.

Astfel, pe terenul viran situat între cartierul de blocuri Alfa şi Pădurea Ceala vor fi amenajate două terenuri de fotbal cu gazon natural, trei terenuri multifuncţionale - un teren de handbal/două de tenis de câmp, un teren de handbal/două de baschet, un teren de baschet/două de volei - toate cu gazon natural, precum şi un teren de baschet cu suprafaţă sintetică şi unul de tenis. De asemenea, proiectul prevede realizarea unor locuri de joacă pentru copii, zone împădurite pentru camping - grătar, două parcuri chinologice, piste de biciclete, un luciu de apă întins pe o suprafaţă de 71.600 metri pătraţi, parcări, alei, drum de acces auto etc. Semnatarii contractului de finanţare au fost primarul Aradului, Călin Bibarţ, şi Sorin Maxim, directorul general ADR Vest.

'E cel mai mare din România pe acest domeniu, de a reface o zonă care nu arată deloc bine - cu terenuri de sport, terenuri de joacă, terenuri de hobby - reuşind astfel să înlăturăm o pată de pe obrazul Aradului şi să unim oraşul cu Pădurea Ceala şi Mureşul. În următorii ani, Aradul va avea un spaţiu de care să se bucure atât cei din cartierul Alfa, cât şi cei care vin din oraş astăzi doar la Pădurea Ceala şi acum ocolesc acea zonă', a declarat primarul. La rândul său, directorul ADR Vest a spus că proiectul va reda circuitului urban un teren de aproape 28 de hectare, iar arădenii vor putea utiliza zona de agrement fără plata unor taxe.

Proiectul este finanţat prin Regio-POR 2014-2020, iar valoarea totală a investiţiei este de 22.826.565 lei, din care valoarea finanţării europene nerambursabile este de 17.581.535 lei, diferenţa reprezentând fonduri de la bugetul local. Perioada de implementare va fi de doi ani. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel