Un tânăr de 26 de ani a murit într-o piscină din Pitești

Un tânăr de 26 de ani a murit într-o piscină din Pitești / Foto: Pixabay, de moerschy
Un tânăr de 26 de ani a murit într-o piscină din Pitești / Foto: Pixabay, de moerschy

Tragedie la o bază de agrement din Piteşti. Un tânăr de 26 de ani a murit.

Un tânăr în vârstă de aproximativ 26 de ani şi-a pierdut viaţa, sâmbătă, la o bază de agrement din Piteşti, posibil în urma înecului, transmite ISU Argeş, potrivit Agerpres.

"Un echipaj SMURD de la Detaşamentul de Pompieri Piteşti, alături de un echipaj al SAJ au intervenit la o bază de agrement de pe raza municipiului Piteşti pentru a acorda îngrijiri medicale unei persoane, posibil înecată. Ajunşi la locul solicitării în cel mai scurt timp posibil, au constatat că este vorba despre o persoană de sex masculin, în vârstă de aproximativ 26 de ani, căreia i s-au aplicat manevre de resuscitare timp de circa o oră. Din păcate, persoana nu a răspuns manevrelor, declarându-se decesul. Din primele informaţii, victima a fost văzută şi scoasă din unul dintre bazine de către salavamarul bazei de agrement", transmite sursa citată.

Un bărbat de 40 de ani s-a înecat într-o piscină din Tg. Jiu

O altă tragedie a avut loc în județul Gorj. Un bărbat de 40 de ani din comuna Băleşti a murit vineri înecat într-o piscină, în municipiul Târgu-Jiu, a anunţat IPJ Gorj.

"La data de 24 iunie a.c, Poliţia Municipiului Târgu-Jiu a fost sesizată prin apelul unic 112 despre faptul că o persoană ar fi decedat într-o piscină de pe raza municipiului. Poliţiştii s-au deplasat la faţa locului, stabilind că un bărbat de 40 de ani, din comuna Băleşti, a fost scos din piscină în stare de inconştienţă", a informat poliţia.

Conform sursei citate, la faţa locului s-a deplasat un echipaj din cadrul Serviciului de Ambulanţă Gorj, care a efectuat manevre de resuscitare persoanei, însă din păcate a fost constatat decesul.

Corpul bărbatului a fost transportat la Serviciul de Medicină Legală Gorj în vederea efectuării necropsiei şi stabilirii cu exactitate a cauzei decesului. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă. Potrivit Româia Tv, ceilalți oameni aflați la piscină l-ar fi văzut pe bărbat la fundul apei, dar nu au intervenit decât după minute bune, atunci când cineva și-a dat seama că este posibil ca acesta să fie decedat.

Înotătoarea Anita Alvarez a fost salvată după ce a leșinat în piscină

Înotătoarea americană Anita Alvarez a fost salvată de pe fundul piscinei de antrenorul ei după ce a leșinat la Campionatele Mondiale de Înot. Tânăra de 25 de ani nu respira și se scufundase după ce și-a încheiat rutina în finala liberă solo de la Budapesta.

Antrenoarea ei, Andrea Fuentes, a tras-o pe Alvarez la suprafață înainte de a fi pusă pe targă. Echipa de înot a SUA a lansat ulterior o declarație din partea lui Fuentes, în care spunea că Alvarez ”se simte bine acum”, conform BBC.

Alvarez a mai leșinat după o rutină în timpul unei calificări olimpice la Barcelona anul trecut, și Fuentes a salvat-o și cu acea ocazie. 

Despre incidentul mai recent, Fuentes a spus: „Anita este în regulă - medicii au verificat toate elementele vitale și totul este normal - ritmul cardiac, oxigenul, nivelul zahărului, tensiunea arterială... totul este în regulă. Uneori uităm că acest lucru se întâmplă și în alte sporturi de mare rezistență maratonul, ciclismul, crosul. Cu toții am văzut imagini în care unii sportivi nu ajung la linia de sosire, iar alții îi ajută să ajungă acolo. Sportul nostru nu este diferit de altele, doar că se desfășoară într-o piscină, unde trecem peste anumite limite. Anita se simte bine acum si medicii spun si ea ca este bine. Maine se va odihni toată ziua și va decide împreună cu medicul dacă poate înota sau nu la finala echipelor”.  Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel