Un tânăr de 18 ani a căzut peste 100 de metri pe Valea Caraimanului. Salvamont, intervenție dificilă

Un tânăr de 18 ani a căzut peste peste 100 de metri pe Valea Caraimanului.

Salvamontiştii din Buşteni şi Prahova intervin, sâmbătă seară, pentru recuperarea de pe munte a unui tânăr de 18 ani, care a căzut peste 100 de metri pe Valea Caraimanului, ajungând în apă, transmite Agerpres. Acțiunea de salvare este una dificilă din cauza vremii.

Potrivit informaţiilor postate pe pagina de Facebook a Salvamont Buşteni, tânărul a căzut din poteca turistică peste 100 de metri şi a ajuns în apă. El a suferit o fractură deschisă de femur şi este hipotermic.

Intervenţia de recuperare a victimei este dificilă din cauza vremii, respectiv ploaie torenţială şi temperatură în scădere.

Vacanță cu final tragic. Cum a murit o româncă de FRIG în Italia

Vacanță cu final tragic. Aurora Avasilichioaie, o româncă în vârstă de 53 de ani, stabilită la Ivrea, a murit de frig atunci când a plecat într-o excursie. Femeia s-a fi aflat la mare altitudine, cu îmbrăcăminte lejeră și încălțăminte nepotrivită, iar la un moment dat ar fi pierdut poteca în timpul coborârii, scrie Ziarul de Iași, citând gazetaromaneasca.com.

Ea a murit noaptea la spitalul din Lausanne, după ce salvarea alpină, poliția financiară, pompierii, poliția forestieră și 118 echipe au localizat-o la o altitudine de 2400 de metri, la înălțimea colului Portola care cobora spre Barmasc.

Excursionista plecase duminică, dar a fost blocată de zăpadă pentru că purta doar pantofi de trekking fără crampoanele care i-ar fi permis să continue. Până și hainele erau prea ușoare pentru drumeția la altitudine.

Când și-a dat seama că are probleme, și-a sunat soțul în România, trimițându-i poziția GPS pe telefonul său mobil pentru că nu putea explica exact unde se află. Bărbatul a dat alarma și salvatorii au reușit să o localizeze. Alarma s-a declanșat în jurul orei 21.00 duminică, 10 aprilie, iar femeia a fost încărcată pe elicopterul Air Zermatt în jurul orei 3:00.

Reamintim că la finalul lunii martie, un turist în vârstă de 71 de ani a alunecat pe traseul spre Vârful Lespezi şi a căzut 40 metri într-o prăpastie. Acesta a fost salvat de pe munte cu elicopterul. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel