Vacanță cu final tragic. Cum a murit o româncă de FRIG în Italia

Vacanță cu final tragic. Cum a murit o româncă de FRIG în Italia / Foto: Pixabay, de Harry Burgess
Vacanță cu final tragic. Cum a murit o româncă de FRIG în Italia / Foto: Pixabay, de Harry Burgess

Româncă plecată în excursie a murit de frig în Italia.

Vacanță cu final tragic. Aurora Avasilichioaie, o româncă în vârstă de 53 de ani, stabilită la Ivrea, a murit de frig atunci când a plecat într-o excursie. Femeia s-a fi aflat la mare altitudine, cu îmbrăcăminte lejeră și încălțăminte nepotrivită, iar la un moment dat ar fi pierdut poteca în timpul coborârii, scrie Ziarul de Iași, citând gazetaromaneasca.com.

Ea a murit noaptea la spitalul din Lausanne, după ce salvarea alpină, poliția financiară, pompierii, poliția forestieră și 118 echipe au localizat-o la o altitudine de 2400 de metri, la înălțimea colului Portola care cobora spre Barmasc.

Soțul ei, aflat în România, a încercat să o salveze, dar femeia a fost găsită prea târziu

Excursionista plecase duminică, dar a fost blocată de zăpadă pentru că purta doar pantofi de trekking fără crampoanele care i-ar fi permis să continue. Până și hainele erau prea ușoare pentru drumeția la altitudine.

Când și-a dat seama că are probleme, și-a sunat soțul în România, trimițându-i poziția GPS pe telefonul său mobil pentru că nu putea explica exact unde se află. Bărbatul a dat alarma și salvatorii au reușit să o localizeze. Alarma s-a declanșat în jurul orei 21.00 duminică, iar femeia a fost încărcată pe elicopterul Air Zermatt în jurul orei 3:00.

Cazul turistului salvat de pe Vf. Lespezi. Ion Sănduloiu, director Salvamont Argeş: E cazul să ne punem nişte întrebări. Unde este omenia?

La finalul lunii martie, un turist în vârstă de 71 de ani a alunecat pe traseul spre Vârful Lespezi şi a căzut 40 metri într-o prăpastie. Acesta a fost salvat de pe munte cu elicopterul, dar directorul Salvamont Argeş a răbufnit, la o săptămână distanţă. 

"A trecut deja o săptămână de la accidentul de sub vârful Lespezi, în care o persoană de 71 de ani a alunecat de sub Bolovan și a ajuns în fundul căldării. În afara faptului că a alunecat, putem spune că a avut tot norocul din lume: patrula de la Cota 2000 era dublată pe weekend, a fost vreme bună și s-a putut interveni cu elicopterul care a fost și disponibil imediat și avea și troliul montat (oricum noi ne apropiaserăm binișor când a ajuns elicopterul la el), nu i-a sărit telefonul din buzunar, a avut semnal, nu a avut răni serioase la mâini/umeri și a putut să își ia haine de rezervă peste ce purta, ca să se protejeze termic pe cât se putea... Pe scurt, totul e bine când se termină cu bine", a scris Ion Sănduloiu pe Facebook. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel