Un suspect al pălmuirii lui Macron avea acasă arme și o copie după Mein Kampf

Sursă foto: Facebook Emmanuel Macron
Sursă foto: Facebook Emmanuel Macron

Unul din cei doi suspecți ai atacului asupra președintelui Emmanuel Macron ar fi avut o copie după Mein Kampf.

Conform BBC, investigatorii din cazul plesnirii de ieri a președintelui Franței, Emmanuel Macron, ar fi găsit arme și o copie a cărții antisemite Mein Kampf a lui Adolf Hitler în casa unuia dintre suspecți. Cei doi bărbați, ambii în vârstă de 28 de ani, au fost arestați în Sud-Estul Franței. Materialele au fost găsite în casa celui care a filmat incidentul.

Printre armele recuperate din casa unuia dintre suspecți se numără o sabie, un pumnal și o pușcă de colecție pe care o deținea în mod legal. Nu se știe dacă armele erau întreținute și funcționale.

Ce s-a întâmplat ieri cu președintele Emmanuel Macron?

Macron a fost plesnit peste față de un om din mulțime, în timpul unei vizite oficiale de ieri. Într-un videoclip care circulă pe rețelele de socializare se poate observa cum liderul din Hexagon se duce spre bărbat pentru a-l saluta, în timpul unei vizite oficiale din Drôme.

Imediat după acest moment, bărbatul își ia avânt și îi trage o palmă sănătoasă lui Macron, după care este capturat de oamenii legii din zonă. Jandarmii s-au repezit asupra atacatorului, în timp ce oamenii din jur au început să strige, uimiți de momentul incredibil la care au participat.

VEZI AICI CLIPUL ȘI MAI MULTE DETALII.

Răspunsul lui Macron după ce a primit palma

Liderul francez a declarat că se simte bine după incidentul produs în cursul vizitei, pe care l-a catalogat drept un act „izolat” generat de „indivizi ultraviolenţi”, potrivit Agerpres.

„Totul este bine. Trebuie să relativizăm acest incident care este, cred, un fapt izolat. Nu trebuie ca acest lucru să eclipseze restul subiectelor atât de importante care afectează vieţile multor oameni”, a declarat Emmanuel Macron pentru publicaţia Le Dauphiné Libéré. „Trebuie respectate funcţiile în cadrul Republicii, iar eu nu voi renunţa niciodată la această luptă. Funcţiile, oricare ar fi acestea, sunt mai importante decât noi şi nu trebuie să facă obiectul vreunei agresiuni. De altfel, eu tocmai i-am scris unuia dintre primarii din departamentul Drôme, care a fost agresat”.                           

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel