Un soldat rus a violat o ucraineancă în fața copilului ei, după ce i-a ucis soțul

Un soldat rus a violat o ucraineancă în fața copilului ei, după ce i-a ucis soțul / Foto: Pixabay, de Alexas_Fotos
Un soldat rus a violat o ucraineancă în fața copilului ei, după ce i-a ucis soțul / Foto: Pixabay, de Alexas_Fotos

Procurorul general al Ucrainei a deschis o anchetă, după ce un soldat rus ar fi violat o ucraineancă în fața copilului ei, după ce i-ar fi ucis soțul.

Procurorul general al Ucrainei a deschis o primă anchetă în care anchetează un caz în care un militar rus a violat o femeie ucraineancă. Fapta s-ar fi produs după ce soldatul i-ar fi ucis soțul ucrainencei, iar la oroare ar fi fost martor chiar copilul acesteia, anunță deputata de la Kiev, Inna Sovsun.

Potrivit procurorilor, militarul rus ar fi pătruns în casa femeii, i-ar fi ucis soțul, iar apoi ar fi agresat-o sexual sub privirile neputincioase ale copilului ei. Mai mult, fiind beat, aceasta și-ar fi provocat colegul să facă același lucru.

"Procurorul General al Ucrainei a deschis prima anchetă oficială privind violul unei ucrainence, în districtul Brovary, comis de soldatul rus. Am auzit zvonuri mai devreme, dar cazul este pentru prima dată confirmat de plângerea oficială făcută de femeia supraviețuitoare.", a anunțat  Inna Sovsun într-o postare pe Twitter.

Soldații ruși, acuzați de viol. Curtea Penală Internațională a lansat o investigație pentru crime de război

Soldații ruși ar fi violat femei în orașele ucrainene capturate, a susținut ministrul de externe al țării, în ceea ce ar fi doar cea mai recentă atrocitate împotriva civililor nevinovați prinși în sângeroasa invazie a lui Vladimir Putin.

Dmytro Kuleba, ministrul de Externe al Ucrainei, a declarat: ”Când bombele cad asupra orașelor voastre, când soldații violează femei în orașele ocupate - și avem numeroase cazuri, din păcate, când soldații ruși violează femei în orașele ucrainene – este greu să vorbim despre eficiența dreptului internațional. Însă acesta este singurul instrument al civilizaţiei pe care îl avem la dispoziţie pentru a ne asigura că în cele din urmă cei care au declanşat acest război vor fi aduşi în faţa justiţiei", a declarat Kuleba.

Declaratia lui a venit după ce o instituție de presă ucraineană a susținut că au fost raportate unsprezece cazuri de viol săvârșite de către soldații ruși în Herson - primul și singurul oraș important capturat de forțele lui Putin după mai bine de o săptămână de luptă. Citește mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel