Un sociolog îi ia apărarea lui Colţescu. "Nu e rasism nici în SUA"

Sociologul Răzvan Papasima îi ia apărarea lui Sebastian Colţescu, acuzat de rasism după ce l-a indicat pe Pierre Webo cu sintagma "ăla negru". 

„Despre cuvântul negru, în engleză cuvântul black nu este considerat un rasism, este suficient să ne amintim sintagma first black president cu referire la Obama, ca să ne dăm seama de acest fapt.

Mai mult, există curente identitare în comunităţile de culoare din Statele Unite, de exemplu care refuză apelativul afro – american, fiindcă perpetuează mitul că toţi vin din Africa şi că ar trebui să se întoarcă acolo, prin urmare preferă mai nou apelativul black”, a spus sociologul Răzvan Papasima pentru Agerpres.

„Referitor la cazul Sebastian Colţescu, cred că ne aflăm în faţa unui paradox. Colţescu a greşit, nu încape nicio îndoială, fiindcă avea obligaţia să fie atent, prin fişa postului, la orice manifestări rasiste şi, prin urmare, se presupune că putea identifica şi sancţiona astfel de comportamente. Faptul că a fost chiar el autorul unei astfel de exprimări arată că în educaţia sa, obligatorie, atenţie!, ca arbitru la acest nivel, are mari goluri”, a mai afirmat sociologul pentru sursa citată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel