Un român, condamnat în Marea Britanie după ce a provocat un accident mortal pe autostradă. Era cu ochii în telefon, pe site-uri pentru adulţi

Fotografie creată de Sora Shimazaki, de la Pexels
Fotografie creată de Sora Shimazaki, de la Pexels

Ion Nicu Onuţ, un şofer român de camion, a fost condamnat la mai mulţi ani de închisoare cu executare în Marea Britanie, după ce a provocat un accident mortal pe autostradă. 

Românul îşi conducea camionul pe autostrada A1, în preajma localităţii Bowburn, pe 15 iulie 2021, când a pierdut controlul şi a intrat în mai multe maşini staţionate. Conform presei britanice, Ion Nicu Onuţ nu era atent la trafic, ci se uita pe telefon la mai multe site-uri pentru adulţi. 

Două camioane şi patru maşini au fost implicate în accident, iar în urma ciocnirii trei persoane au murit: David Daglish, 57 de ani, Elaine Sullivan, 59 de ani, şi Paul Mullen, 51 de ani. 

Onuţ a pledat vinovat în luna decembrie, astfel că judecătorul James Adking l-a condamnat la opt ani şi 10 luni de închisoare cu executare pentru fapta sa. 

Conform deciziei instanţei, Onuţ va sta în închisoare doar jumătate din pedeapsă, cealaltă executând-o cu suspendare. În plus, acesta nu va mai avea dreptul să conducă în următorii 10 ani. 

VEZI ŞI Camionagii din UE nu mai vor să lucreze în Marea Britanie. Român, şofer de tir: Am avut 5-6 oferte

Înainte de accident, conducea haotic

Conform BBC, martorii spun că şoferul român conducea haotic înainte de accident, făcând zig-zag între benzile de circulaţie.

"Nu erai adormit la volan, deşi şi asta ar fi fost destul de rău. Erai preocupat de găsirea unei relaţii sexuale cu străini, în loc să fii atent la drum, mai ales că mergeai cu 70 km/h. Nu ai fost atent la trafic, iar consecinţele au fost catastrofale. Vieţile celor apropiaţi de victime au fost pe vecie distruse", a punctat judecătorul, conform Border Telegraph. 

"Era absorbit de activitatea online, căuta gratificare sexuală. Totul în timp ce conducea un camion încărcat pe o autostradă aglomerată", a punctat şi Nick Dry, procurorul care s-a ocupat de caz. 

Şoferul celuilalt camion, Michael Hosty, dar şi un alt bărbat pe nume Ryan Campbell, au fost lăudaţi pentru eroism, după ce l-au salvat pe Onuţ din camionul în flăcări. "I-am spus, uite ce e, dacă nu mă ajuţi, o să murim amândoi", a declarat Hosty despre momentul în care a intervenit pentru a-l scoate pe român din flăcări. 

CITEŞTE ŞI Şofer de TIR, prins când își sărbătoarea ziua de naștere la volan, cu coniac și bere. "Şi-a făcut cadou o lucrare penală"

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel