Un român a devenit primul om condamnat în Elveția pentru aruncarea în aer a unui bancomat

Foto ilustrativ Pixabay
Foto ilustrativ Pixabay

Primul om din istoria Elveției condamnat pentru aruncarea în aer a unui bancomat este un român. 

Un cetățean român a devenit primul om condamnat în Elveția pentru aruncarea în aer a unui bancomat, transmite Blick. Bărbatul a primit, pe lângă șase ani de închisoare, și interdicția de a intra în țară timp de 10 ani, după executarea pedepsei. 

În ultimii doi ani, bancomatele din Elveția au fost atacate de peste 36 de ori, iar în majoritatea cazurilor, autorii au scăpat și nu au mai fost prinși. Un cetățean român, autorul unui astfel de atac, a apărut pentru prima dată, miercuri, în fața Curții Penale Federale din Elveția și a fost condamnat.

Pe 12 decembrie 2019, noaptea, doi români au aruncat în aer un bancomat afla la parterul unei clădiri din orașul Sevelen. Ei ar fi pus în pericol viața și integritatea a 30 de locuitori ai clădirii, precum și viața trecătorilor, a susținut procurorul elvețian. Bancomatul a fost distrus, iar daunele provocate s-au ridicat la peste 100.000 de franci, scrie Digi24

Românul condamnat miercuri a fost prins în Austria în iunie 2020, iar în cele din urmă extrădat, pe numele lui existând un mandat internațional de arestare. Câteva zile mai târziu, a fost capturat și complicele său, în Danemarca. Extrădarea sa a fost aprobată, dar amânată. El a fost condamnat în Danemarca, în aprilie 2021. 

CITEȘTE ȘI: FBI, Poliţia Română şi Europol au arestat un hacker român de 41 de ani

VEZI ȘI: Un alt român a fost arestat pentru că și-ar fi ucis soția și fiica, în urmă cu 28 de ani, în Franța. Copila fusese violată

La 28 de ani de la dublul asasinat care a cutremurat Franța, cu ajutorul noilor tehnici de analiză a ADN-ului, a fost făcută o arestare: un român - soțul și tatăl celor două victime. 

Cazul unui dublu asasinat, mamă și fiică, a fost rezolvat după 28 de ani de la comiterea faptelor, datorită noilor tehnici de analiză genetică. Michele M. (43 de ani) și fiica sa, Christine (13 ani), au fost găsite moarte, cu gâturile tăiate, în casa lor din Sassenage, Isère, în sud-estul Franței, 7 ianuarie 1993. Totodată, fetița fusese violată, scria francebleu.fr în vara acestui an. 

(Citește mai mult AICI.)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel