Român arestat pentru că și-ar fi ucis soția și fiica, în urmă cu 28 de ani, în Franța. Copila fusese violată

Imagine de fsHH de la Pixabay
Imagine de fsHH de la Pixabay

La 28 de ani de la dublul asasinat care a cutremurat Franța, cu ajutorul noilor tehnici de analiză a ADN-ului, a fost făcută o arestare: un român - soțul și tatăl celor două victime. 

Cazul unui dublu asasinat, mamă și fiică, a fost rezolvat după 28 de ani de la comiterea faptelor, datorită noilor tehnici de analiză genetică. Michele M. (43 de ani) și fiica sa, Christine (13 ani), au fost găsite moarte, cu gâturile tăiate, în casa lor din Sassenage, Isère, în sud-estul Franței, 7 ianuarie 1993. Totodată, fetița fusese violată, scrie francebleu.fr.

Pe pantalonul fetiței a fost găsită spermă, dar la momentul respectivă, această urmă biologică nu a fost analizată. 

De-a lungul anilor, cinci anchetatori s-au ocupat succesiv de caz, s-au făcut zeci de expertize și au fost audiați numeroși martori. Ba mai mult, au fost făcute apeluri către eventuali alți martori în emisiunea de televiziune 'Martorul nr. 1' a lui Jacques Pradel, în 1995.

Alibiul suspectului: Era în România, cu fiul său, pentru a petrece sărbătorile de iarnă 

În 2018, dosarul a fost refăcut complet, iar anchetatorii s-au interesat din nou de soțul și tatăl victimelor, Marian M.  La momentul dublului asasinat, românul avea 44 de ani și alibiul că el și fiul său erau în România, pentru a petrece sărbătorile de iarnă, mai scrie sursa citată. Încă de la începutul cazului, el fusese interogat pentru că cei doi soți, care lucrau împreună într-o firmă de electronică, aveau probleme în cuplu.

Noile verificări ale anchetatorilor au arătat că Marian M. fusese în România, dar înainte și după dublul asasinat.

ADN-ul lui Marian M., depistat după aproape trei decenii în urmele de spermă 

La începutul acestui an, folosindu-se de urmele biologice de spermă de pe pantalonii fetiței, grație noilor tehnici de analiză genetică, s-a constatat că era vorba despre ADN-ul lui Marian M.

Marian M., de profesie inginer, fost director, a fost pus sub acuzare pentru uciderea soției sale și a fetei lor de 13 ani, precum și pentru violarea acesteia din urmă.

Suspectul de 72 de ani spune că 'nu-și amintește'

Săptămâna aceasta, bărbatul, care are acum 72 de ani, a fost arestat. Totuși, el spune că 'nu-și amintește' să fi comis dublul asasinat, notează actu17.fr.

Avocatul surorii lui Michele a declarat că 'este pe cale să se confirme cea mai urâtă dintre ipoteze' pentru familia care a încercat mult timp să-și revină după dublul asasinat, transmite ouest-france.fr.

În cele aproape trei decenii, sora lui Michele și soțul ei au fost vizitați constant de cumnatul arestat recent. 

Fiul lui Marian M. are astăzi 35 de ani și nici el, nici avocatul său, nu au dorit să facă declarații. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel