Un român a declarat război berzelor. Înaripatele și-au făcut cuib în fața casei sale și își fac nevoile pe gard

Unsplash
Unsplash

Un român a obținut un ordin de ministru pentru mutarea berzelor din fața casei sale.

Un român din satul Sârbi, județul Maramureș, se declară exasperat de berzele care și-au făcut cuib în fața casei sale. Totul a început în urmă cu trei ani, când zburătoarele venite din țările calde au început să-și construiască un cuib pe stâlpul din fața porții sale, potrivit vasiledale.

Înaripatele au început apoi să facă mizerie pe gardul bărbatului, drept pentru care a solicitat intervenție autorităților. Acesta a obținut inclusiv un ordin de ministru pentru relocarea cuibului de berze din fața imobilului său.

„Eu nu am crezut că e aşa mare birocraţia. Electrica nu e competenţa lui, ăştia de la Berze că e competența Electrica și până la urmă nu se alege cu nimic“, a spus Gheorghe Sima, localnic.

Când însă autoritățile au venit să relocheze cuibul de barză, localnicului i-au fost ceruți bani pentru acest lucru.

„Nu e curent, e un stâlp abandonat, nu deranjează pe nimeni…Nu mi se pare normal să nu poată muta ei“, a mai zis Gheorghe Sima.

Mai mult, potrivit actului înregistrat în Monitorul Oficial prin care ministrul aprobă relocarea cuibului nu se precizează că localnicul trebuie să plătească pentru acest lucru.

„Noi ca şi competenţă trebuia să îi dăm acea autorizaţie de mediu, atât avem noi de făcut, pe competenţă. Mai departe, de sursa de finanţare pentru relocare, fiind o persoană fizică…aici este o problemă“, a spus Emilia Talpoș de la Agenția pentru Protecția Mediului Maramureș

Autorizația de relocare a expirat în 25 martie, iar pentru mutarea cuibului, omul trebuie să obţină alta. Şi asta, deoarece barza este specie protejată de lege, iar distrugerea cuibului ei este sancţionată cu amenzi cuprinse între 30.000 şi 60.000 de lei. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel