Un reporter CNN a intrat într-o bază americană ocupată de talibani. Comandant taliban: Legea islamică va fi în toată lumea, nu ne grăbim - VIDEO

foto captură CNN
foto captură CNN

O fostă bază militară americană este acum în mâinile talibanilor, iar viitorul Afganistanului este incert. 

Clarissa Ward, de la CNN, a reușit să intre în acea bază și a arătat ce a rămas în acel loc. ”E atât de ciudat să vezi asta” a spus jurnalista, care a subliniat că asta a cam rămas în tot Afganistanul în urma retragerii americane. Se pare că multe vehicule americane au fost abandonate în bazele militare, conform imaginilor. ”De multe ori am atacat acest loc când americanii erau aici, am făcut operațiuni” a spus un lider al talibanilor. Tot ce a rămas de valoare în urmă va fi vândut. ”Când te uiți ce a rămas în urma americanilor aici nu ai cum să nu te întrebi pentru ce erau toate astea” a spus jurnalista CNN. 

”Este credința noastră că într-o zi mujahadinii vor câștiga, iar legea islamică va fi nu doar în Afganistan, ci în toată lumea. Nu ne grăbim.” a spus comandantul talibanilor pentru CNN. 

”Talibanii de astăzi sunt noi, experimentați, disciplinați, ne urmăm liderii. (...) Asigurăm oamenii din toată lumea, în special oamenii din Afganistan, că islamul acordă drepturi tuturor, în mod egal. Femeile au propriile lor drepturi” a mai spus un alt lider taliban. Se pare, însă, că fetițele primesc doar educație religioasă. ”Fetițele nu merg la școală, talibanii spun că e rău” a mărturisit o femeie pentru reporterul CNN.

Un soldat care nu mai e în armata americană acum a reacționat, pentru CNN, spunând că ”acum, când mă uit la situație, la ce se întâmplă, la imaginile pe care le văd, nu mă simt atât furios, cât simt să spun ce risipă, ce risipă incredibilă”. 

Vezi VIDEO AICI 

Ministerul Afacerilor Externe le cere românilor din Afghanistan să părăsească de urgenţă ţara, iar celor care au de gând să viziteze acest stat le cere să evite deplasarea. 

MAE avertizează într-un comunicat „că aceste evoluţii de securitate se asociază cu un risc major de atentate teroriste şi de confruntări armate”. Ministerul român reaminteşte că activitatea Ambasadei României la Kabul a fost suspendată în anul 2019, în urma unui atentat care a avariat grav clădirea misiunii. Având în vedere lipsa unei misiuni operaţionale la Kabul şi faptul că Ambasada României de la Islamabad a preluat reprezentarea ţării noastre în relaţia cu Afganistanul, capacitatea de intervenţie a acestei misiuni în Afganistan este limitată, mai ales în contextul deteriorării situaţiei de securitate din această ţară. Vezi aici mai mult

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel