Un primar din Dâmboviţa face campanie din uşă în uşă pentru a convinge lumea să se racordeze la reţeaua de gaze

Un edil face eforturi pentru a convinge oamenii de beneficiile racordării locuinţelor la reţeaua de gaze naturale. 

O parte dintre cetățeni se plâng de lipsa rețelei, cealaltă parte nu dorește să se racordeze. Este povestea tuturor localităților care nu au, încă, rețea de alimentare cu gaze naturale, distribuitorul refuzând ani de zile să investească dacă nu avea certitudinea unui profit imediat. O șansă pentru înființarea rețelelor vine acum de la Uniunea Europeană care va finanța și astfel de proiecte. Condiția rămâne, însă,  aceeași: numărul de abonați, relatează Gazeta Dâmboviţei.

"Conform Ghidului Uniunii Europene, fiecare localitate – pentru a fi eligibilă – trebuie să aibă minimum 1000 de abonați, consumatori ai rețelei de distribuție de gaze. După estimările noastre, comunei Butimanu îi este imposibil să atingă acestă cifră. De aceea, avem în vedere asocierea cu o comună învecinată, care se confruntă cu aceeași situație, cel mai probabil, comuna Ciocănești.

Pentru a avea certitudinea realizarii numărului de abonati, ca și în celălalte localități unde se vrea implementarea rețelei de gaze naturale, vom face niște precontracte privind branșarea la rețea, în vederea obținerii unei reprezentări cât mai exacte a numărului de viitori consumatori. În acest sens, începând cu ziua de vineri, 29 ianuarie, ne vom deplasa în toată comuna pentru a încheia respectivele precontracte. Alăturat aveți și un model de precontract", transmite primarul comunei, Gabriel Dragnea.

Citeşte mai departe aici

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel